Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

“Kezdjetek piacra járni!”

2014. szeptember 11.
Forrás: port.hu

Forrás: port.hu

A programsorozat nem kisebb célt tűzött zászlajára, mint a városlakók fogyasztói attitűdváltásának elindítását, valamint a valós közösségi élményen alapuló személyes interakciók megerősítését. A rendezvényt – amelyhez számos ismert ember is csatlakozott -, a WAMP Design Vásár, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac közreműködésével szervezi az Alapítvány. A Piacok Napja része a korábban indult “Kezdjetek szeretni…” nevet viselő programsorozatnak.

A főként sérült emberek társadalmi integrációjával foglalkozó Nem Adom Fel Alapítvány azokat a manapság egyre divatosabb bolhapiacokat, design vásárokat, garázsvásárokat, kisebb-nagyobb kézműves piacokat népszerűsíti, amelyek tevékenységükből adódóan a társadalmi és környezeti fenntarthatóságot szolgálják.

Mindezek mellett pedig a személyes interakciókat nélkülöző városlakóknak nyújt valós közösségi életérzést.
A Piacok Napja c. rendezvény része a korábban indult Kezdjetek szeretni… elnevezésű programnak, amelynek alapvető célja, hogy elinduljon egy olyan társadalmi szemléletformálás, amely előterébe helyezi az emberi kapcsolatok minden fronton történő megerősítését. A budapesti Erzsébet téren bemutatkozik a három már jól működő, de tematikájában markánsan elkülönülő budapesti piac: a WAMP, a Gozsdu Gardrób és a Közös Piac. A további árusító standokra bolhapiac jelleggel érkeznek használt, vagy új, minőségi termékeket kínáló árusok, civil szervezetek. A Piacok Napjához szimpátia-nyitvatartással elsőként csatlakozott a Szimpla Bringás Bolha piac is.
A Piac hangulatát az utcazene teszi teljessé. A zenéléshez, az árusításhoz és Piacok Napja üzeneteinek közvetítéséhez ismert emberek is csatlakoznak, többek közt Németh Juci énekesnő, Kecskés Karina színművésznők.

A rendezvény bevételei a sérült emberek pártalálási nehézségeit segítő Kezdjetek szeretni! programot támogatja majd, melynek hivatalos nagykövetei: Illés Fanni paralimpikon úszó, kerekesszékes szépségkirálynő, Jakupcsek Gabriella újságíró, műsorvezető, Feke Pál Junior Príma és Artisjus díjas színművész, énekes, az Önkéntesség Európai Évének magyarországi nagykövete.

Helyszín: Erzsébet tér

Forrás: port.hu