Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Meghívó – Lámpás klubvezető váltás lesz Óbudán

Békásmegyeri Közösségi Ház Csobánka tér 5., Budapest,

Rendhagyó klubnap lesz a harmadik kerületben. Vasné Pintér Teréz a harmadik kerületi látássérültek Lámpás klubjának vezetője nyugdíjba megy. Ruzsa Viktor közösségi civil szervező veszi át a klub vezetését.

Békásmegyeri Közösségi Ház 1039 Budapest, Csobánka tér 5.

Békásmegyeri Közösségi Ház 1039 Budapest, Csobánka tér 5.

Vasné Pintér Teréz klubvezető nyugdíjba megy. Októbertől Ruzsa Viktor Közösségi civil szervező veszi át a klub vezetését. Váratlanul eljöttek és ezzel meglepetést szereztek a Lámpás kollégák. Ajándékaik egyike volt egy világító Lámpás. A tagokkal együtt idézték fel az elmúlt évek örömteli eseményeit.

Szabadulószoba

Budapest Gát utca 39

A karib tenger kalózai-vajon milyen kalózok leszünk, kiszabadulunk az ismereteink birtokában?

Program – Vakok Kertjébe látogatunk

Városliget Budapest, Magyarország

A felújított Vakok kertvében a kikapcsolódást kínáló eszközöket kipróbáljuk, és közben jól elbeszélgetünk.

Program – Beszámoló: Vakok kertjében jártunk.

1146. Városliget

A szépen felújított Vakok kertjében megcsodáltuk a különleges illatú és tapintású gyógynövényeket, a díszmedencét. Kipróbáltuk a sport és szabadidős eszközöket. Érdemes volt elmenni.

Szeptemberi klubnap a XVIII. kerületben az esélyegyenlőségről

Kondor Béla Közösségi Ház Kondor Béla sétány 8., Budapest, Magyarország

Vendégünk lesz Kőhegyi Edit esélyegyenlőségi referens, a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának munkatársa. Beszélgetünk a munkájáról, feladatairól, az esélyegyenlőség biztosításában elért sikerekről és persze kudarcokról. valamint a kerületben élő látássérült lakosok életviteléről, problémáiról. Természetesen kérdésekkel, javaslatokkal is fordulhattok vendégünkhöz.

Rendvédelmi Nap a Pestszentimrei Sportkastélyban

Pestszentimrei Sportkastély Kisfaludy utca 33/c, Budapest, Magyarország

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság vendégeként részt vehetünk a Sportkastélyban megrendezésre kerülő Rendvédelmi Napon, melyen színes program várja az érdeklődőket. Bemutatkozik: a Magyar Honvédség – lövészet, Katasztrófavédelem - tűzoltóautó, Közlekedési Főosztály – biztonsági öv szimulátor, Bűnügyi Bevetési Osztály – faltörőkos, RRI – repülőtéri munka, SOS Mentőkutyás Egyesület – mentőkutyás munka, Hagyományőrző Rendőrszázad – old timer…

„Hosszúlépés kísérővel” – színház az újpesti Lámpásokkal

Újpesti Kulturális Központ: Ifjúsági Ház (1042 Budapest, István út 17-19.) színházterem

Kedves klubtagunk, tisztelt érdeklődő! Ezúttal színházba hívunk: a Cri Du Chat Baráti Társaság „Hosszúlépés kísérővel” címmel előadást szervez klubjaink kedvelt helyszínén. A darabban egy sors-duett történetét követhetjük végig, mely a 2005-ben elhunyt Tar Sándor József Attila- és Márai Sándor díjas magyar író, szociográfus írásai és nyilatkozatai nyomán készült – színpadra alkalmazta Mayer Mónika. Szereplők: T.…

Látogatás a Vasúttörténeti parkban

1142. Budapest, Tatai út 95.

A jelenlévők megismerhetik a Parkban található különleges vasutakat, kipróbálhatják a hajtányozást, fordítókorongozást.