2020.szeptember

Az "AC-DC Találd meg a helyed!" logója
 

2020. szeptemberi posztok

Szeptemberben is érdekes posztok kerültek fel a Facebook-oldalunkra.

1. A munka az egyik legfontosabb boldogságforrásunk – erről két szociológus beszélget. Szabó-Tóth Kinga szerint a flow-élmény az alkotó jellegű munkát jellemzi, de tulajdonképpen bármelyik munka lehet alkotó.

2. Hogyan ébresszük fel a motivációnkat? A motivált emberek nem szerencsések, hanem tudatosak, állítja a szerző. Képesek vagyunk ugyanis átvenni az irányítást az ösztöneink felett, és olyan döntések és elköteleződések felé irányítani az elménket, amelyek minket szolgálnak.

3. Kinek címezzem a motivációs levelet? Nos, ez attól függ, hol találod a pozíciót. Hogyha bármelyik nagyobb állásportálon találsz egy nyitott pozíciót, nem feltétlenül az a cég lesz a pozíció hirdetője, ahová keresik a szakembert. Ilyenek például a profession.hu, workania.hu, jobline.hu.

4. Motivációs levél = kísérőlevél. Ebből a levélből nem annak kell kiderülnie, hogy mi mennyire vagyunk motiváltak, hanem hogy a cég mennyire motivált abban, hogy minket felvegyen.

5. Nemzeti Pályaorientációs Portál. Munkakörelemzéseket, kisfilmeket találni a https://palyaorientacio.munka.hu/ oldalon. Javaslatot adnak arra is, mely munka való látássérülteknek.

6. Tiltott szavak az önéletrajzban. Röviden: a közhelyek konkrétumok nélkül inkább ártanak, mint használnak.

7. Pályakezdőként önéletrajzot? Itt a befejezett tevékenységeidre hivatkozz – szakdolgozat, egyéb dolgozatok, szakmai gyakorlat, önkéntes munka, sportsikereik.

8. Vitatéma 4. Online munka előny vagy hátrány? Egyre inkább előny, úgyhogy fejleszd a számítógépes tudásodat!

9. Melyek a működő önéletrajz jellemzői és leggyakoribb hibái? Ez egy hosszú lista.

Ha többet szeretnél megtudni ezekről a témákról, jelentkezz be a csoportunkba!