2021. július

Az "AC-DC Találd meg a helyed!" logója
 

2021. júliusi poszt

Júliusban olyan témát vetettem fel, amely többek előtt ismeretlen, pedig sok múlik rajta. Arról írtam, hogy mindig legyen néhány ajánlás az önéletrajzodban. Csak sokan nem mernek nekivágni ezek begyűjtésébe. Ebben segít a Hogyan kérj ajánlásokat az önéletrajzodba? című poszt.

Miért? Azért, mert fontos döntések előtt kikérjük mások véleményét. Így vannak ezzel az állásinterjún résztvevő szakemberek is. Ha pedig idézzük néhány volt tanárunk, kollégánk, főnökünk elismerő szavait, melyeket rólunk mondtak, ettől kezdve nem úgy olvassák az önéletrajzunkat, mint a 120. jelentkező pályázatát, akinek állás kell. Nem, hanem úgy olvassák, hogy „itt egy olyan erőforrás, aki már máshol is bizonyított, akiről jó véleménnyel vannak, akit személyesen is ajánlanak”.
Megtudhatod, hogyan kérj ajánlást, referenciát, hogy egyikőtöknek se legyen kínos, és azt is, hogy hogy milyen egy jó referencia. A referenciaidézet az önéletrajzban egyébként nem más, mint egy pár mondatos szöveg, amelyben pozitív dolgokat állít rólad valaki.

Jelentkezz, ha érdekelnek a részletek, és mindjárt csoporttag lehetsz a Facebookon az AC-DC Találd meg a helyed! zártkörű csoportunkban!