2021. május

Az "AC-DC Találd meg a helyed!" logója
 

2021. májusi posztok

Ismét hasznos, elgondolkoztató és friss információkkal teli posztokat töltöttem fel a Facebook AC-DC Találd meg a helyed! zártkörű (privát) csoportjába.

1. Két munkahelyen dolgozna?

Tömösvári Andrea ügyvéd segít megválaszolni az alábbi kérdéseket.

Vállalhat-e a munkavállaló párhuzamosan több munkaviszonyt? Köteles-e a munkavállaló tájékoztatni munkáltatóját erről? Mely esetekben korlátozhatja vagy tilthatja a munkáltató a párhuzamos munkavégzést? Befolyásolhatja egy második munkahely a fizetést? És így tovább.

2. A kétféle emberről

Popper Péter, a híres pszichológus és vallásszociológus idézi a magyar származású Franz Alexander pszichológust, aki élete végén a következőt mondta: Egyet nem ért. Találkozott olyan emberekkel, akikkel bármi történt, építették belőle az életüket. Önmagukat, a személyiségüket. És találkozott olyanokkal, akikkel bármi történt, destruálták, vagyis rombolták magukat. A szomorúság, a depresszió, az elkeseredettség irányába. És nem tudja megmondani, hogy ez mitől függ.

3. Új diákhitel szakképzéshez és felnőttképzéshez

Már elérhető az a típusú diákhitel, amelyet szak- és felnőttképzésben részt vevő diákok számára vezetnek be, ha 18-55 év közötti az életkoruk. A szabad felhasználású hitelt akár havi 150 000 Ft értékben is lehet igényelni, és kamata 1,99 százalék, a kötött felhasználású kölcsön (képzés díjra) legfeljebb félmillió forintig kapható és kamatmentes.

Szövegek forrása: adozona.hu; Popper Péter: A boldogság nyomában c. előadás; magyarhirlap.hu, diakhitel.hu

Jelentkezz hozzánk, a többi fontos részletet is megtudod!