Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Három tréner

2018. augusztus 14.

Motivációs táborunkba három nagyszerű trénert hívtunk meg, hogy gyarapítsa mindazok tudását, akik vállalkoznak e szellemi utazásra. Rendelkezünk még szabad hellyel, de ki tudja, meddig. Tudod: augusztus 31-szeptember 3. És a bűvös e-mail cím, ahol jelentkezhetsz: acdc@vgyke.com.

 

Bemutatjuk trénerjeinket

 

Drienyovszki János

Régi jó ismerősünk itt, a VGYKE berkeiben, volt nálunk tréner, mediátor, és vezetett csapatépítési programot is. Igazi értője a konfliktuskezelésnek. Pedagógia tudását régóta nemcsak az iskolapadban érvényesíti. A tanítás mellett elég hamar elkezdte karate-edzői tevékenységét, majd a fiatalkorúak pártfogását vállalta fel a Debreceni Közigazgatási Hivatal munkatársaként. Miután Budapestre költözött családjával, elvégezte a Fővárosi Igazságügyi Hivatal mediátori tréningjét. Ezt követően 2007-tól négy éven át a hivatal 60 fős mediációs csoportjának mentor vezetője lett. Egy év tanulás után át újabb képesítést szerzett az FSZK-ban. Később részt vett a fogyatékos személyek úgynevezett kitagolási projektjében.

Diplomái: tanítóképző főiskola (Debrecen), tanárképző főiskola (Szeged). Egyéb képzettségek: középfokú karate edző, mediátor, illetve fogyatékosügyi és esélyegyenlőségi tréner és mentor.

 

Tréningjéről

 

  1. blokk: Önismeret (1,5 óra)

Alapfogalmak

Hol döcög az önismeret kerék?

JOHARI ablak

Pozitív énkép teszt

Gyakorlatok

Összegzés, értékelés

  1. blokk: Önérvényesítés (asszertivitás, 1,5 óra)

Alapfogalmak

Gyakorlatok (behódoló, agresszív, asszertív)

Szeretet-nyelv teszt

Az öt szeretet-nyelv

Összegzés, értékelés

 

Kisházy Gergely

Ha valakit érdekel, hogyan tudná helyzeteit új látásmóddal megközelíteni és igazán kreatívan megoldani, az jó helyen jár. Gergő gyógypedagógus, pszichológus, igazságügyi munka- és szervezetpszichológus, valamint politikai szakértő. Hallgatói szerint tréningjei élményszámba mennek. A legkülönbözőbb technikákat beveti, hogy fejlődjenek a résztvevők kompetenciái. Egyaránt épít az egyénben és a csoportban rejlő lehetőségekre, miközben erősíti motivációjukat. A befolyástechnika nagymestere. Egyszerre gyakorlati és elméleti szakember. Jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetemen, az ELTE-n és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen oktat kommunikációhoz és a pszichológiához kapcsolódó tantárgyakat.

Diplomáit a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, az ELTE-n szerezte, majd több képzésben fejlesztette tovább magát.

 

Tréningjéről

 

  1. blokk, másfél óra

Csapatépítés, együttműködés-fejlesztés.

A csoportkohézió-erősítés alkalmazott technikái, ismerkedő, a csoportos együttműködést fejlesztő gyakorlatok tervezése, kivitelezése és feldolgozási lehetőségeik.

 

  1. blokk, másfél óra

Munkakeresés, munkamotiváció, munkahelyváltás.

Munkaalapú önismeret, motivált munkavégzés, személyes brand építése, szóbeli befolyásolás, kommunikációs meggyőzés. Interaktív előadás konkrét példákkal, esettanulmányokkal.

 

Erdős Judit

Tanárként és szociálpolitikusként egyaránt ismert szakember. Közel 30 éve oktat a Debreceni Egyetemen, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb témákat vesz górcső alá. Neves intézményekben tette le a névjegyét, dolgozott a Nemzeti Egészségvédelmi Intézetben és a MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjában is mint gyakorló szociológus. Jelenleg a kiváltás projektben résztvevő intézmények tevékenységét koordinálja az FSZK-ban. Ezzel sok fogyatékossággal élő ember életének jobbra fordításában vesz részt. A segítő szakmát olyannyira magáénak tekinti, hogy ellátja a Revita Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztét, amely a társadalom- és gazdaságfejlesztéshez kapcsolódó témakörökben végez alkalmazott kutatásokat.

Diplomái: Bessenyei György Tanárképző Főiskola (tanár), ELTE (szociológus), HITE/SOTE (szupervizor). Ezeket többféle képzettséggel egészítette ki.

 

Tréningjéről

 

Cím: „Látássérülten a munka világában.”

Rendelkezésre álló idő 2×90 perc

Cél: a résztvevők munkaerőpiacon hasznos és használható erősségeinek feltárása, megerősítése.

Bemutatkozás, ismerkedés, ráhangolódás, keretek.

Egyéni és kiscsoportos helyzetgyakorlatok.

Összefoglalás, zárás.

A látók és gyengénlátók flipchart táblán követhetik az ábrákat, folyamatokat.

Judit a nem látók számára minden feladatot, ábrát szóban is közölni fog.

 

 

A képen két kommunikáló pálcika-embert látunk.

Forrás: http://etnoszkop.blogspot.com