Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Karácsonyi ünnepség a látássérülteknek

2015. december 28.
Kép forrása: www.haon.hu

Kép forrása: www.haon.hu

Mint arról Kovács Lászlóné megyei elnök beszámolt, a meghitt, szép verses-zenés műsornak a Szekszárdi Evangélikus templom biztosította a helyet. A fellépők Németh Judit előadóművész, Stölklerné Fritz Anna énekes, Rákóczi Szilvia énekes és Hadnagy Péter zenész voltak.

Az egyesület idén háromszor írt ki pályázatot vakügyi segédeszközökre. A harmadik pályázat eredményhirdetésére az ünnepi műsort követően, irodaházunk nagytermében került sor. Ebben a pályázati körben 16 tablet pc készüléket, 2 laptopot, 2 komplett asztali számítógépet, 6 mobiltelefont, 1 kártyafüggő okostelefont, 10 személyi riasztót, magyarul beszélő vérnyomásmérőket és aláíró kereteket vehettek át a nyertes pályázók, közel ötvenen.

A szeretet megvendégelést követően élelmiszer csomagot kaptak a rászoruló látássérült emberek, valamint válogathattak a beérkezett ruha, játék és egyéb adományokból igényeik szerint, látó segítők közreműködésével. A szekszárdi tagtársak a csomagokon kívül Erzsébet utalványt is átvehettek Szekszárd Polgármestere és a Szociális és Egészségügyi Bizottság támogatásának köszönhetően.

Mint Kovács Lászlóné hangsúlyozta, bár karácsonyi ünnepségeiket megyeszerte megtartották, munkájuk mégsem ért még véget idén. Sok a szegény sorsú, idős, nehéz körülmények között élő vak és aliglátó ember Tolna megyében, akik részére élelmiszert, meleg ruhát, takarót kell még eljuttatniuk.

Az Adománygyűjtést továbbra is folytatják és várják az élelmiszer, játék, meleg ruha és egyéb felajánlásokat Szekszárdon a Hunyadi u. 4. szám alatti irodában (földszint a bejárattól jobbra az első ajtó, portásfülkével szemben).

Forrás: teol.hu