A gyógyszeres dobozok Braille feliratáról való szakvélemény kiadása

Gyógyszeres dobozok Braille-feliratainak tervezése, ellenőrzése, szakvélemény kiállítása 3 munkanapon belül!

Egyesületünk 2008  óta végzi a Braille írás tervezését, előzetes és utólagos ellenőrzését, auditálását a gyógyszeres dobozokon és állít ki a pontírás megfelelőségéről az OGYI által elfogadott szakvéleményt. Közel 20 gyógyszercéggel állunk kapcsolatban, az elmúlt 8 évben 648 db. szakvéleményt adtunk ki, így bátran állíthatjuk, hogy nagy tapasztalattal végezzük munkánkat magas szakmai minőségben. A szolgáltatás három fázisból áll, melyek együttes igénybevételével garantálható a gyógyszeres dobozon elhelyezni szándékozott pontírásos felirat megfelelősége és akadálymentes olvashatósága a magyar vak emberek számára.

  1. Igény esetén vállaljuk a pontírásos szöveg megtervezését, illetve pontírásos minta elkészítését és megküldését. Ehhez a gyógyszer nevére és a dobozon szerepeltetni kívánt pontos felirat szövegére van szükség, melyet E-mailben lehet megküldeni a megrendelés mellékleteként egyesületünknek az adminisztracio@vgyke.com címre. A minták elkészítését a megrendelés visszaigazolásától számított 3 munkanapon belül tudjuk vállalni. A Braille mintákat, kizárólag abban az esetben készítjük el, ha az a későbbiekben a faltkartonnal együtt az egyesületünkhöz kerül benyújtásra és arról egyesületünk állít ki szakvéleményt! A minták elkészítésének díja termékenként bruttó 10000  Ft.
  2. A gyógyszeres doboz arculatának részeként a pontírásos felirat grafikai megtervezését követően, de még a véglegminták legyártását megelőzően is lehetőséget biztosítunk a megtervezett Braille feliratok ellenőrzésére, az esetleges hibák kiküszöbölésére, hogy a gyártás során azok már biztosan elkerülhetőek lehessenek. Ehhez a megrendelés mellékleteként a doboz Braille feliratot is magában foglaló grafikai tervét tartalmazó PDF állományt szükséges megküldeni az adminisztracio@vgyke.com címre. Az ellenőrzést a megrendelés visszaigazolásától számított három munkanapon belül vállaljuk. A szolgáltatást kizárólag azoknak nyújtjuk, akik később a véglegmintákat egyesületünkhöz nyújtják be ellenőrzésre, és egyesületünk állít ki azok megfelelőségéről szakvéleményt!
  3. A már véglegesnek szánt dobozokon a pontírásos feliratok ellenőriztetése és az erről szóló szakvélemény elkészíttetése minden Magyarországon forgalomba hozandó gyógyszer esetében a gyártónak törvényben foglalt kötelezettsége. Egyesületünk ebben az esetben is biztosítja az ellenőrzés elvégzését a pontírás olvasásában és használatában jártas látássérült munkatársainak közreműködésével, és kiállítja az OGYI felé benyújtandó szakvéleményt a dobozon szereplő Braille írás megfelelőségéről, illetve, amennyiben az nem megfelelő, a szükséges javítással kapcsolatos javaslatról.

A véglegminták hitelesítését és a szakvélemény elkészítését a faltkartonok benyújtását követő három munkanapon belül vállaljuk. Megrendelésre telefonon (+36-1/384-5541, Adminisztráció menüpont) vagy E-mailben (adminisztracio@vgyke.com) van lehetőség. A véglegmintákat postai úton kérjük megküldeni a VGYKE postacímére (1380 Budapest, PF. 1075.), illetve futáron keresztül a 1149 Budapest, Angol utca 44. félemelet 2. sz. alatti irodánkba munkaidőben, lehetőség szerint előzetes telefonos egyeztetést követően.

Amit ellenőrzünk a hozzánk érkezett véglegmintán szereplő pontírásos felirat kapcsán:

  • a normál nyomtatású felirat és a Braille szöveg azonossága
  • a magyar Braille-írás szabályainak való megfelelés (használja-e a 6 pontos magyar ABC-t, továbbá a magyar teljes írású rendszert)

A véglegmintán elhelyezett Braille-írásnak az alábbiaknak kell megfelelnie:

  • a magyar Braille-írás szabályainak alapján készül, és a teljes 6 pontos Braille magyar ABC-t használja.
  • olvashatóság (különös tekintettel a kevésbé jó tapintó érzékkel rendelkező cukorbetegekre)
  • domborításra alkalmas alapanyag használata (a szállítási/tárolási körülményeknek ellenálló pontok)
  • Marburg Medium szabályainak használata, amely a következőket rögzíti:

•             karakteren belüli pontok távolsága horizontálisan: 2,5 mm

•             karakteren belüli pontok távolsága vertikálisan: 2,5 mm

•             Braille elemek közti távolság: 6 mm

•             Braille sorok közti távolság: 10 mm

•             pont átmérő: 1,5-1,8 mm

A szolgáltatás díja új készítmény esetében bruttó 30.000 Ft., korábban már szakvéleménnyel ellátott készítmény újraengedélyeztetése esetében bruttó 10000 Ft.

Egyesületünk minden esetben szolgáltatásáért számlát állít ki, melyet a szakvélemény mellé csatolunk.

Kérjük forduljanak hozzánk bizalommal, várjuk megkeresésüket!