Közösségi Klubok

Ki is az “A Közösség Lámpása”?

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) célul tűzte ki a látássérültek közösségi kapcsolatrendszerének erősítését, egy mentorhálózat létrehozását, munkatársak képzését és foglalkoztatását.

A program egy uniós pályázatnak köszönhetően – “A közösség lámpásai” TÁMOP-1.4.1-11/2-2012-0004 projekt keretében – a 2013. évben indulhatott el.

Mentoraink tevékenységével a vak, gyengénlátó személyek integrált közösségeinek életre hívását és más sorstársi közösségekkel, civil szervezetekkel való kapcsolatépítését segítjük. A felmerült igényeknek és javaslatoknak a helyi hatóságok és segítő társszervek felé történő szakszerű tolmácsolásában is közreműködünk.

Hálózatunk egyre bővülő tagsággal és kapcsolatokkal szolgálja a látássérültek minél sikeresebb életvitelét és lakókörnyezetükbe való beilleszkedését.

Naprakész információval látjuk el a hozzánk fordulókat, legyenek azok pályázatok, juttatások, képzések vagy szabadidős programok.

Klubjaink minden korosztály és valamennyi kerületi lakos számára nyitottak és látogathatóak, változatos, sokszínű programokkal, rendezvényekkel várjuk a régi és új tagjainkat egyaránt.

A Közösség Lámpásai mentori hálózat vezetője:

Mészáros Ágnes 

Telefon: +36 70 984 11 08
E-mail: meszarosagnes@vgyke.com

Lámpások mindennapjai