Közösség Lámpásai Óbuda

Az óbudai Lámpás Klub logója

Telefon: +36 70 377 32 65 Terike
Telefon: +36 30 132 64 46 Dalma
E-mail: obuda.szervezo@vgyke.com
Facebook: Budapest III. kerületi látássérültek klubja

 

Vas György Árpádné (Terike)

Mindig nagyon fontosnak tartottam az emberi kapcsolatok kialakítását és ápolását. Nagy örömömre közösségi civilszervezőként is lehetőséget kaptam erre. Látássérültként hívom sorstársaimat klubnapjainkra, kirándulásainkra. Arra törekszem minden alkalommal, hogy aki eljön közénk, jól érezze magát. Együtt tervezzük meg a programokat is.
Az önkormányzattal a kezdetektől jó kapcsolatban vagyok. Rendezvényeiken gyakran részt veszünk a klubtagokkal együtt. A kerületben több civil szervezettel is kapcsolatban vagyunk.
Szeretnék minél több olyan programot megvalósítani, ahol a látó és a látássérült emberek találkoznak és beszélgetnek egymással. Munkám során látom, hogy életkortól függetlenül minden élethelyzetben szükség van erre a felzárkózásra. Ugyanakkor örömmel tapasztalom, hogy a kommunikáció által egyre közelebb kerülünk egymáshoz.
Szeretném, ha ez a lelkes csapat sokáig együtt maradna! Olyan sok tervem van még!

Pintér Dalma

Szociálpedagógus végzettségemnél fogva közel áll hozzám az emberekkel való foglalkozás, a közösségek kiépítése illetve erősítése. Szívesen építek ki új kapcsolatokat és szervezek programokat legyen  szó akár kulturális programról, vagy egy kellemes kirándulásról. Fontosnak tartom, hogy a III. kerületben minél több óvodát és iskolát elérhessek érzékenyítő programokkal. Úgy gondolom, hogy a fiatalok is nyitottak arra, hogy megismerjék a látássérültek életét, kérdéseket tegyenek fel illetve, hogy megtanulják azt, hogy a látássérült embereknek, ha szükségük van rá, hogyan tudnak segíteni. A másik dolog, amit még fontosnak tartok, hogy a későbbiekben megvalósuljon azaz, hogy a kerületben az önkormányzat mellett az idősotthonokkal is szorosabb legyen a kapcsolat, hiszen ezekben az otthonokban is élhetnek sorstársaink, akiknek egyesületünk tudna segíteni. Remélem a jövőben sok-sok programot tudok majd szervezni és ezzel mindenkinek kellemes kikapcsolódást tudok majd nyújtani!