Közösség Lámpásai Rákosmente

A rákosmenti Lámpás Klub logója

Telefon: +36 70 984 84 68 (Zsuzsa)
E-mail: rakosmente.szervezo@vgyke.com
Facebook: Rákosmente közösség lámpásai, mentorai

 

 

Krayné Faragó Zsuzsanna

Pedagógus végzettségemnél fogva közel áll hozzám az emberekkel való törődés, a közösségek építése. Élvezem a kapcsolatteremtési lehetőségeket, a kulturális programok szervezését. Szociális érzékenységemet és empátiás készségemet kiélhetem közösségi civil szervezőként.
Kerületemben aktívan dolgozom azon, hogy gyümölcsöző kapcsolatokat alakítsak ki a civil szervezetekkel és az önkormányzattal azért, hogy még inkább segíthessem – és ha csak egy kicsit is -, de szebbé tegyem tagjaink mindennapi életét. Arra törekszem,  hogy betöltsem a híd szerepét az ép és fogyatékossággal élő emberek közötti kommunikációban és interakcióban. Egyesületünk által a gyakorlatban tudok tenni azért, hogy a látássérült emberek társadalmi integrációja megvalósuljon. Úgy érzem tele vagyok  pozitív energiákkal, ezért érzek késztetést arra, hogy ezt másoknak is továbbadjam!

Acsay Péter

Mint végzett pedagógus szeretek foglalkozni az emberekkel. A jó kommunikációs képességemet kihasználva beszélgetek velük, mert vallom, hogy egy megértő beszélgető partner is sokat segít. A klub lehetőséget ad arra, hogy a látássérültek problémáikat egymás között megbeszéljék és a saját tapasztalatok cseréjével, közösen próbáljunk rájuk lehetőség szerint megoldást találni. Lámpásként célom az, hogy a kerületi látássérülteknek minél több, őket érdeklő programot szervezzünk – melyeken nagy létszámban vesznek részt-, továbbá a kerületi önkormányzati vezetőkkel közösen javítsuk a látássérültek életminőségét.