Közösség Lámpásai Újpest

Az újpesti Lámpás Klub logója

Telefon: +36 30 498 90 33 (Annamari)
Telefon: +36 70 387 52 61 (Iza)
E-mail: ujpest.szervezo@vgyke.com
Facebook oldal: Közösség Lámpásai- Budapest IV. kerületi látássérültek klubja

 

Murgács Jánosné (Annamari)

2019. júliusában kerültem a VGYKE csapatába közösségi civilszervezőként.
2015 óta vagyok látássérült. Mostanra megtaláltam a helyet ahol segíthetek látássérült társaimnak.
Mivel egész életemben emberekkel foglalkoztam, úgy gondolom kellő empátiával rendelkezem. Remélem munkám során a jövőben segítségére lehetek mindazoknak, akik igénylik. Vallom és nap mint nap megélem, hogy azért mert elvesztem az egyik készségemet, még igenis lehet élni minőségi életet és élvezni azt. Ebben fogok segíteni Tagjainknak!

Czagány Izabella

Izgalmasnak és fontosnak tartom egy Lámpás munkáját, mert – klub- és programszervező tevékenysége révén – azon látássérült embertársainknak is módot ad a különféle kulturális-szemléletformáló-szórakoztató rendezvényeken való részvételre, akik önállóan nem tudnák megoldani az ezekre való eljutást, avagy nem is értesülnének az új lehetőségekről. Közösséghez tartozni, közös élményeket szerezni emberi létünk alapja, kapcsolódási pont a társadalom „ép” tagjaihoz, híd a teljes élethez. Érintettségem révén tudom, mennyit jelenthet a hétköznapok során egy-egy jól sikerült beszélgetés, kirándulás, vagy akár egy kiállítás megtekintése. Bízom benne, hogy másokat is hozzásegíthetek hasonló élmények megszerzéséhez.

Pesa Anna Mária ( Panka )

Már gyerekkoromban szerettem segíteni az idős embereknek. Ez nálam, valahogy ösztönös. Itt, az egyesületben több lehetőségem van a segítségnyújtásra, ami örömmel tölt el. Közösségi civil szervezőként, a látássérültek között, könnyebb volt a segítségnyújtás. Mióta vakvezetőkutyával közlekedek, könnyebben elérem, és a munkám kapcsán közelebb tudom hozni az ép embereket a látássérült emberekhez. Így jobban megértik, elfogadják, és segítik a látássérülteket. Nekem ez nem munka, hanem hivatás.