Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Nyári klubnap Kőbányán

2020. augusztus 10.
Klubtagok az asztal körül

 

A kőbányai klub augusztusi összejövetelét, havi klubnapunkat 2020. augusztus 10-én, hétfőn 15 órai kezdettel tartottuk meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

Klubnapunk témája a nyár és a nyaralástervezés volt. Ez a téma minden évben érdekes, mert sokszor kihívást jelent akadálymentes szállásokat, vagy éppen látássérült-barát programokat találni. Idén azonban a covid-19 járvány miatt még a megszokottnál is több figyelmet igényel szabadidős programjaink megtervezése, megszervezése. Hosszasan beszélgettünk erről a témáról, amihez mindenki hozzátette észrevételeit és tapasztalatait. Beszélgettünk arról is, hogyan, illetve milyen szabályok betartása mellett van mostanában lehetőség utazni, valamint ebben az időszakban látássérültként mikre kell még odafigyelnünk, ha nyaralni indulunk.

Ezen kívül egyeztettük azt is, hogy milyen programok lesznek még a kerületben a nyár utolsó, kihasználható hónapjában. Ezek közül kettőt ki is választottunk, amin részt szeretnénk venni, és közösen meg is terveztük a megvalósítását.

A klubnap nagyon jó hangulatban telt, és egy kötetlen beszélgetéssel fejeződött be.

Bönde Katalin
Közösségi civilszervez*