Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

“Az ezrelékek lázadása”

2017. november 3.
A képen a metróállomás látható, egy elhaladó és ezért elmosódott metróval

A csoport elfogadhatatlannak tartja, hogy e beruházás keretében nem lesz akadálymentes a Dózsa György úti állomás. A lezárás napjára egy különleges beszélgetéssel készülnek, melyet az “Eleven Emlékmű – az én történelmem” csapata segítségével valósítanak majd meg. Szó lesz a metrófelújításról, annak következményeiről a mozgássérült emberek, illetve általánosságban az utazóközönség mindennapjaira nézve, illetve terveik szerint kitérnek majd arra is,hogy hogyan jelenik meg a szolidaritás hiánya a döntéshozók részéről. A moderátor Galgóczi Péter lesz.

“Célunk, hogy megmutassuk, a főváros vezetése messze jár a valóságtól, amikor azzal magyarázza teljes akadálymentesítés hiányát, hogy a mozgássérült utasok száma csupán ezrelékben kifejezhető.” – olvasható felhívásukban. A beszélgetésbe bármikor be lehet majd csatlakozni, mindenkit várnak, aki egyetért azzal, hogy a rekonstrukció után a hármas metrónak mindenki számára egyformán hozzáférhetővé kell válnia.

Aki egyetért a célokkal, gyújthat majd egy mécsest is, amivel jelképesen elgyászolják a főváros vezetésének szolidaritását mindazok felé, akiknek az életét megkönnyítené a metró akadálymentesítése.

A rendezvény időpontja: 2017. november 3. 16:00-20:00
Helyszíne: Dózsa György úti metróállomás (aluljáró)

Az Eleven beszélgetésre 17 és 19 óra között kerül majd sor. Előtte és utána lehetőség lesz kötetlenül beszélgetni az érintettekkel, valamint mécsest gyújtani a szolidaritás jegyében.

A képen a metróállomás látható, egy elhaladó és ezért elmosódott metróval

A kép forrása: a szervezők facebook-oldala