Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Családi egészségnap a Stefánia Palotában

2019. április 7.

A Stefánia Palotában már hagyomány, hogy minden évben megrendezik a családi napot az egészség jegyében. Ezen a színvonalas rendezvényen vettünk részt mi is kollégáimmal április 07-én. Sokan érdeklődtek asztalunknál, volt, aki kipróbálta milyen bekötött szemmel játszani a párosító játékkal, vagy a különböző illatokat felismerni. Többen felpróbálták a demonstrációs szemüvegeket is, így tapasztalták meg a látássérültség fogalmát, a különböző szembetegségekkel élők látás problémáit.

Lenkainé Vajda Vikivel felnőtteknek és gyerekeknek összeállított teszteket tölthettek ki, melyből kiderült, hogy mennyire fontos bemutatni a látássérült emberek életvitelét, milyen segítségre van szükségünk a látó embertársainktól, hogyan és miben segíthetnek a fehér bottal, illetve vakvezető kutyával közlekedő embereknek.

 

Tanai Csaba a vakvezető kutyával való közlekedést mutatta be, és beszélt a kiképzésükről és arról, hogy mit nem szabad tenni, ha dolgozó vakvezető kutyával találkoznak. Bonca és Gandhi nagyon sok simit kapott a kicsi és nagyobb gyerekektől és szüleiktől.

Minden érdeklődő számára próbáltunk hasznos tanácsokat adni, hogyan tudnak segíteni a látássérült embereknek. Bízunk benne, hogy egyre többen fognak majd bennünket segítő szándékkal megszólítani az utcán, lámpánál, vagy az üzletekben.

 

Köszönjük, hogy részt vehettünk a családi egészségnapon és megmutathattuk, hogy látássérültként is lehet teljes életet élni.