Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Csörgőlabda Eb: két hét múlva kezdődik

2014. szeptember 12.

Forrás: superiorhirek.hu

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) együttes szerdai sajtótájékoztatóján Gömöri Zsolt, az MPB elnöke hangsúlyozta: azért lenne különösen fontos, hogy valamelyik magyar válogatott ott lehessen Rióban, mert legutóbb 2004-ben szerepeltek a magyar férfi csörgőlabdások paralimpián, míg a nők még nem vettek részt a legrangosabb sporteseményen.
Vetési Iván, az MKSZ elnöke kiemelte: a kézilabda-szövetség eddigi rendezési tapasztalatai garanciát jelentenek arra, hogy a Dabason és Szigetszentmiklóson sorra kerülő B-csoportos csörgőlabda Eb-t az eddigiekhez méltó színvonalon tudják megszervezni.
A viadalon a férfiaknál tíz, a nőknél hat válogatott lép pályára. Az első három helyezett jut fel az A-csoportba, így esélye marad arra, hogy a 2015-ös Eb-n vagy a világjátékokon indulási jogot szerezzen a 2016-os riói paralimpiára.
Ágoston Zsolt sportági szakágvezető szerint az elvégzett munka alapján az egyik csapatnak mindenképp fel kell jutnia az A-csoportba. A nőknek arra is van komoly esélye, hogy megnyerjék a B-csoportos Eb-t, mert régebb óta játszanak együtt, és a közelmúltban a vb-ezüstérmes oroszokat is le tudták győzni.

Forrás: superiorhirek.hu