Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Dél-Amerikát idézték meg a kispesti klubdélutánon

2016. február 2.

Nagyon vártuk már ez évi első klubnapunkat, hiszen idén még nem találkoztunk klubtagjainkkal. Először a januári időjósló napokról és a pálfordulásról beszélgettünk.

19ker_zenehallgatás 19ker_a társaság

Utána a 2016-os évre tervezett programokról beszélgettünk. Azt kérdeztük meg a klubtagjainktól, hogy milyen programokon vennének részt a legszívesebben. Mindenki hozzászólt és nagyon sok jó ötletet kaptunk. Miközben kellemes beszélgetés folyt, általam sütött sütit csipegetett a társaság. Szaloncukorral és innivalóval is kedveskedtünk nekik.

A hangulatot dél-amerikai zenével pezsdítette fel Domoszlai János és zenésztársa, Szász Márk. Minden szám előtt pár szóban elmondták miről szól, valamint az indián kultúráról is gyarapodott tudásunk.

19ker_márk zenél19ker_zene

Sok érdekes hangszert ismerhettünk meg: Spanyol gitárt, tiplét, charangót, kenát, lábcsörgőt, és különböző kézi csörgőket. Ezek a hangszerek kézről-kézre jártak, a jelenlévők nagy örömére.

19ker_klubtagok 19ker_hangszerbemutatás

Minden szám után kitört a tapsvihar, és amikor az “El condor pasa” dallamai csendültek fel, gondolatban mindenki a magas hegyek közt érezte magát.

Hatalmas sikerük volt, de az idő hamar elrepült, ezért sajnos szedelőzködni kellett. A nagy sikerre való tekintettel felkérjük őket máskor is, hogy látogassanak el klubnapunkra. Nagyon kellemesen telt januári klubnapunk, és örültünk, hogy sokan jöttek el hozzánk.

Bernáth Zsu