Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Érintsd meg a belváros múltját!

2017. szeptember 4.

Könnyed belvárosi sétánkon az V. kerület déli részét járjuk be. A nagy pesti árvíz érdekességei, Károlyi-kert titkai, sőt, a középkori városfal is témája ennek a programnak. Vezetőnk a környék kialakulásáról, történetéről mesél a résztvevőknek, akiknek egy-egy állomáson lehetőségük nyílik az épületek/tereptárgyak/virágok megérintésére vagy egy parfüm megszagolására.

Az együtt töltött másfél óra alatt pedig kiderül, hogy a város minden egyes pontja rengeteg izgalmas történetet és ismeretlen titkot őriz, melyekre csak rá kell találni, hogy egy egészen új Budapest nyíljon ki előttünk…

A sétán való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

Időpont: 2017. 09. 07. 15:00
Találkozási pont: Kálvin tér, Református templom lépcsőjénél

Reméljük az általunk kínált programlehetőség elnyeri tetszésüket és örömmel jelentkeznek sétánkra!

Egyéb kérdés, további tájékoztatás: info@imaginebp.hu
Telefon: 0620 4541916

Kolléganőnk, Erika, kedvcsináló narrációjával buzdítanánk mindenkit, látogasson el a belváros szívébe és az Imagine Budapest jóvoltából a múltba!

A képen a Kálvin tér egyik emblematikus pontja, az újonnan kialakított metrófeljáró vasrácsos kupolája, futurisztikus dizájnjával. Az elegánsan metszett térköveken kis műmárványgombócokként csücsülnek egy sávban a parkolást megakadályozó kis fekvőrendőrök, a sáv és a feljáró között pedig sápatag virágágyás figyeli a koraesti szürkületet. A háttérben impozáns, üvegfalú irodaházak és szebb napokat látott sokemeletes régi bárházak sorakoznak, emberek lézengenek itt-ott, némelyikük a dolgára sietve, mások ráérősen üldögélve az új metróvonal átadásának tiszteletére nem rég kialakított különös kőpadokon.

Kálvin tér

Jó szórakozást kívánunk!