Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Érthetően beszélgethettünk a cukorbetegségről

2016. február 4.

Miután Vassné Pintér Teréz köszöntette a megjelenteket, Kiss János kapta meg a szót. Ő tartott előadást arról, hogy mi is tulajdonképpen a cukorbetegség, milyen formái vannak és milyen folyamatok játszódnak le a szervezeten belül, melyek eredményeként előáll a cukorbetegség valamilyen formája. Mindenkinek érthetőek lettek az olyan kifejezések, mint az inzulin vagy az egyes és a kettes típusú cukorbetegség.

Az előadása második felében arról beszélt, hogyan lehet felismerni a cukorbetegséget, milyen módon lehet megelőzni, illetve miként lehet cukorbetegként élni. Szóba kerültek a különböző vizsgálati módszerek és az önellenőrzési lehetőségek is. Természetesen kitérő volt a gyakran elkövetett hibákra is, melyek rejtve tudják tartani a beteg tényleges állapotát.

2016 januári klubnap harmadik kerület2016 január klubnap 3kerület a cukorbetegségről

Az előadás után bőven jutott arra idő, hogy a megjelentek személyesen, négyszemközt kérdezhessenek az előadótól. A lehetőséggel nagyon sokan éltek, majd a végén pár mondatos összefoglalót kaptunk ajándékba.

A klubnap ismét bebizonyította, hogy mennyire nagy az igény az érthető, a beteg nyelvén tartott előadásokra és a személyes kérdezés lehetőségére. Mindannyian nagyon örültünk, hogy ezt a lehetőséget a harmadik kerületi Lámpás Klub is megkapta.

Egy jelenlévő