Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Esszépályázat 12-18 éves látássérült fiataloknak

2017. január 4.

ecsm_cyber_sec_m_logo

2006 óta január 28-án ünneplik az adatvédelem napját, megemlékezve az Európa Tanács adatvédelmi egyezményének elfogadásáról. Ezen a napon az adatvédelmi hatóságok is különféle rendezvényekkel igyekeznek felhívni a közvélemény figyelmét a személyes adatok és a magánélet védelmének fontosságára.

A szakterületért Magyarországon felelős Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) tájékoztatási tevékenysége keretében a fiatalok figyelmét is fel kívánja hívni az ezzel kapcsolatos jogaikra és lehetőségeikre. Ezért ennek jegyében a 12-18 éves vak és gyengénlátó fiatalok körében esszépályázatot hirdet “Mit jelent számomra a digitális világ? – előnyök és veszélyek” címmel. Az írásműben a résztvevők szabadon kifejthetik gondolataikat és/vagy megoszthatják saját tapasztalataikat az internetes környezet által kínált lehetőségekről vagy éppen annak negatívumairól.

Az elektronikus formátumban beküldendő esszé terjedelme legalább 1, legfeljebb 5 A4-es oldal lehet. A pályázók legjobbjai között, egy kis ünnepség keretében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság székhelyén 2017. január 27-én értékes tárgynyeremények kerülnek kiosztásra. Az esszéket a privacy@naih.hu e-mail címre kell eljuttatni legkésőbb 2017. január 9-ig.