Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Események betöltése

« Összes Események

„Az idő arcai” – tárlatvezetés az OSZK időszaki kiállításán

június 21 @ 10:00 - 11:00

Biztosan eszedbe jutott már eltöprengeni az idő természetén: látszólag valahonnan indul és valahová tart – ami már elmúlt, ahhoz legfeljebb emlékeinkben térhetünk vissza. Azonban mintha körben is járna, ahogy a kerék fordul – hiszen ugyanazok az ünnepek, évfordulók ismétlődnek évről évre! Nincs új a nap alatt, ahogy a mondás tartja – mégis becsüld meg a pillanatot, hiszen soha többé nem élheted át még egyszer… Hogy is van ez?
Ha velünk tartottál januári klubunkon, már nem teljesen ismeretlen számodra e téma; akkor az időszámítás történetét, rejtelmeit jártuk körül. Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, most alkalmad nyílik igazán alaposan elmélyedni a témában: kis csapatunkkal meglátogatjuk az Országos Széchényi Könyvtár „Az idő arcai” címet viselő időszaki kiállítását, melyet külön tár-latvezetés keretében tesznek számunkra is megtapasztalhatóvá! Tarts velünk, ismerkedjünk meg – Kronosz és Kairosz mellett – a páratlan Pannonhalmi Hóráskönyvvel, Liszt Ferenc zsebnaptárával, és egyéb kézzel fogható különlegességekkel!
A programon való részvétel csoportunknak ingyenes. Vakvezető kutya természetesen hozható. Kísérőt sajnos nem tudunk biztosítani; kérünk, gondoskodjatok saját segítőről! A helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe. Megértéseteket köszönjük!

A részvételhez előzetes regisztráció kötelező! Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, 2024.06.14. 12:00-ig jelentkezz lenti elérhetőségeink valamelyikén! („Ott leszek” jelölése a Facebook-eseménynél önmagában nem minősül jelentkezésnek; ha számodra az a platform lenne a legkényelmesebb, jelöld bátran – ám pár szót írj mellé nekünk privát üzenetben!)

Esetleges további részletek (felszabaduló helyek, bármi változás) Facebook-eseményünkben olvashatóak, mely Facebook-fiók megléte nélkül is megtekinthető:
https://www.facebook.com/share/WTCh8HEFRQPdpAak/

Várunk szeretettel!

Részletek

Dátum:
június 21
Időpont:
10:00 - 11:00

Helyszín

Országos Széchényi Könyvtár (1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.)

Szervezők

Czagány Izabella
Telefon:
06 70 387 52 61
E-mail:
ujpest.szervezo@vgyke.com
View Szervező Website
Kollárszky Boglárka
Telefon:
0630/513-0776
E-mail:
16.kerulet.szervezo@vgyke.com