Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Időutazás Mátyásföldön

március 29 @ 14:00 - 16:00

Sétáltál már Mátyásföldön? És vettél már részt időutazáson? Még ha az első kérdésre igennel is felelsz, a másodikra már aligha. Azonban – ha velünk tartasz – ezen a nagypénteken mindkettőt megteheted! De miről is van pontosan szó?
A 90-es években a XVI. kerületben még alig volt kulturális élet, ezért kezdett Benedek Ágnes – a Kertvárosi Időutazók vezetője – kávéházi estéket szervezni a sashalmi könyvtárban. 2001. május 9-én volt az első fiataloknak szóló városnézés, amit Benedek Ágnes szervezett, azóta pedig töretlen a Kertvárosi Idő-utazó népszerűsége.
De mégis hogyan lesz időutazás egy városnéző séta?
“Aki velem sétál, időutazik maga is” – mondja Ágnes. A séták során a résztvevők mintegy átszelik az időt izgalmas, régi történetei által; olyan tárgyakat láthatnak, amelyek visszarepítenek a múltba.
Az utóbbi években számos Mátyásföldet bemutató cikk jelent meg. Miért is olyan érdekes a Mátyásföldi villanegyed?
A Mátyásföldi villanegyed méltán különleges gyöngyszeme az országnak, mert az épületeknek több, mint a fele eredeti. Bár az ingatlanok gazdát cserélnek, az új tulajdonosok pedig alakítanak rajtuk, a Településképi Arculati Kézikönyv nagyban meghatározza a javasolt beépítési módokat – így ma is a régi, szinte eredeti pompájukban csodálhatjuk meg ezeket a gyönyörű villákat.

2024. március 29-én, Nagypénteken mi is felkerekedünk a Kertvárosi Időutazóval és átsétálunk ezen a különleges városrészen. Lesz részünk magnóliavirágzásban, megtekintjük Russell Crowe luxusvilláját és az Erzsébet-ligetet is.

A részvétel kedvezményesen 1900 Ft/fő számunkra. Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, 2024. 03. 27. 16:00-ig jelentkezz a lenti elérhetőségek valamelyikén! („Ott leszek” jelölése a Facebook-eseménynél önmagában nem minősül jelentkezésnek; ha számodra az a platform lenne a legkényelmesebb, jelöld bátran – ám néhány szót írj mellé nekünk privát üzenetben is!) Kísérőt sajnos csak igen korlátozott mértékben tudunk biztosítani, ezirányú igényeid mindenképp jelezd, vagy gondoskodj saját segítőről. Megértésedet köszönjük!

Megközelíthetőség: H8-H9-es HÉV Imre utca megálló
Találkozó: 1. Örs vezér tere M2 kijárat (kürtöskalácsosnál) 13:30 (ahonnan közösen sétálunk át a HÉV-állomáshoz, a 13:48-ast tervezzük elérni); 2. Gödöllői HÉV Imre utca megálló 14:00 (Örs vezér tere felől érkező oldal)

A program esetleges további részletei Facebook-eseményünkben olvashatóak, mely Facebook-fiók megléte nélkül is megtekinthető:
https://fb.me/e/4f7ByfHme

Várunk szeretettel!

Részletek

Dátum:
március 29
Időpont:
14:00 - 16:00

Helyszín

Mátyásföld – Imre utca 1.

Szervezők

Czagány Izabella
Telefon:
06 70 387 52 61
E-mail:
ujpest.szervezo@vgyke.com
View Szervező Website
Kollárszky Boglárka
Telefon:
0630/513-0776
E-mail:
16.kerulet.szervezo@vgyke.com