Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nemzeti ikonjaink: az Országház és a Szent Korona

január 19 @ 10:00 - 12:00

A Duna bal partján álló Országház nemcsak a főváros, de az egész ország egyik legismertebb jelképe is; Európa második, és a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete. Itt székel az Országgyűlés, illetve az Országgyűlési Könyvtár is. Mivel kétkamarás országgyűlés számára készült, az épület teljesen szimmetrikus. Padlóját vastag szőnyegek borítják, falait, csarnokait gazdag díszítések, csodálatos szobrok ékesítik.
Ma az alsóházi üléstermet használják parlamenti ülések alkalmával, így a felsőházi turisták számára is látogatható. Ezt nézzük majd meg; illetve terveink szerint sorra kerítjük a társalgókat is – illetve nem maradhat ki a díszlépcsőház, és a kupolacsarnok sem, ahol a 2000 óta itt őrzött Magyar Szent Koronát is megtekinthetjük.
Légy része egy izgalmas sétának, ahol rengeteg látni- és hallanivaló vár! Tarts velünk!

Találkozó: Újpest-központ aluljáró, 8:45-8:55 (még változhat, ugyanis az aznapi útvonaltervező még nem elérhető!)
A csoport maximális létszáma 30 fő, melyet a jelentkezések sorrendjében fogunk feltölteni. A múzeumba való belépés a csoportnak ingyenes; vakvezető kutya természetesen hozható. Személyi igazolvány nélkül az őrség a belépést nem engedélyezi!
A programra előzetes bejelentkezés szükséges legkésőbb 2023. december 11. 12:00-ig! Kísérőt sajnos csak igen korlátozott mértékben tudunk biztosítani, ezirányú igényeiteket mindenképp jelezzétek, vagy gondoskodjatok saját segítőről. Megértéseteket köszönjük!

A program további részletei – esetleges változások, felszabaduló helyek, stb. – Facebook-eseményünkben olvashatóak, mely Facebook-fiók megléte nélkül is megtekinthető:
https://fb.me/e/49bLVXT0I

Részletek

Dátum:
január 19
Időpont:
10:00 - 12:00

Helyszín

Országház (1056 Bp., Kossuth Lajos tér 1-3.)

Szervezők

Murgács Jánosné
Telefon:
06 30 498 90 33
E-mail:
ujpest.szervezo@vgyke.com
View Szervező Website
Czagány Izabella
Telefon:
06 70 387 52 61
E-mail:
ujpest.szervezo@vgyke.com
View Szervező Website