Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„Szinergia – Fotóról festmény” – kiállításmegnyitó

február 15 @ 17:00 - 19:00

Látássérültként a vizuális művészetek befogadása nem mindig egyszerű: már gyengénlátóként is nehézséget okozhat az apróbb részletek észrevétele, vakként pedig gyakorlatilag lehetetlen. Nagy segítséget jelent egy jó audionarrátor, aki – bár maga nem feltétlen képzőművész – alapos tanulmányozás után számunkra is élvezhetővé teszi a festményeket, fényképeket. De vajon hogyan mesélhet képéről maga a festő, aki létrehozta azt? Mit és mennyit képes megosztani, átadni a művész, aki nem audionarrátor, ám a műalkotás keletkezésének, tartalmának nem létezik nála avatottabb személye – egy embernek, aki lehet, fényt sem látott soha?

2023 tavaszán a Szentendre Fotóklub tagjai a Honvéd Kulturális Egyesülettel együttműködve országos pályázatot írtak ki, melynek célja az általuk készített fotókból új képzőművészeti alkotások létrehozása volt. A felhívásra készült festményekből és az ötleteket adó fotókból nyílik kiállítás a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ Stefánia Galériájában.

Légy velünk részese e kiállítás megnyitójának, mely a „Szinergia – Fotóról festmény” címet viseli! A megjelenteket köszönti Aranykovács Andrea, a HM Honvédelmi Nevelési Főosztály Kulturális és Társadalmi Kapcsolatok Osztályának osztályvezetője. A kiállítást megnyitja: Tóth András, a Szentendre Fotóklub vezetője és Sipos Gábor ny. ezredes, a Honvéd Kulturális Egyesület elnöke. A zenei aláfestést a Szentendrei Református Ifjúsági Zenekar, illetve a Vakok Iskolája Legato Kórusa biztosítja. A megnyitó után pedig a művészek maguk mesélnek képeikről a látássérült érdeklődőknek.

A részvétel ingyenes. Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, 2024.02.13. 16:00-ig jelentkezz a lenti elérhetőségek valamelyikén! Kísérőt sajnos csak igen korlátozott mértékben tudunk biztosítani, ezirányú igényeiteket mindenképp jelezzétek, vagy gondoskodjatok saját segítőről. Megértéseteket köszönjük!

A program esetleges további részletei Facebook-eseményünkben olvashatóak, mely Facebook-fiók megléte nélkül is megtekinthető:
https://fb.me/e/4PfX17lgg

A VGYKE tagjai mellett természetesen nagy szeretettel várunk bárkit: látássérülteket bármely korosztályban, más fogyatékkal élőket, jól látó társaikat, ismerőseiket, lelkes önkénteseket is!

Találkozó: 1. Örs vezér tere M2 (kürtöskalácsosnál) 16:05-16:15 Izával; 2. Puskás Ferenc stadion 75-ös troli megállója (ahová a 130-as is beérkezik) 16:15-16:25 között Bogival

Várunk szeretettel!

Részletek

Dátum:
február 15
Időpont:
17:00 - 19:00

Helyszín

Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ Stefánia Galéria (1143 Budapest, Stefánia út 34-36.)

Szervezők

Czagány Izabella
Telefon:
06 70 387 52 61
E-mail:
ujpest.szervezo@vgyke.com
View Szervező Website
Kollárszky Boglárka
Telefon:
0630/513-0776
E-mail:
16.kerulet.szervezo@vgyke.com