Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Fogyatékkal élők képzése Polgárdiban

2015. október 29.
Kép forrása: www.konyvelozona.hu

Kép forrása: www.konyvelozona.hu

A polgárdi vállalat uniós támogatású projektjében összesen 50 fő, előzetes kompetenciamérésen átesett, hátrányos helyzetű dolgozó munkavégzéshez szükséges készségeit fejlesztették. A napokban zárult képzési projekt célja összhangban van a Kormányzat azon törekvésével, hogy minél több megváltozott munkaképességű, ám munkaképes ember térjen vissza a munka világába.

A 336 órás képzés tananyaga az önismerettől és kommunikációtól kezdve kiterjedt a konfliktuskezelésre és társas támogatásra is. Kiemelt helyet kapott benne a társadalmi reintegráció és esélyegyenlőség kérdése, valamint a munkahelykeresés és önfejlesztés módjaival is megismertette a dolgozókat, de tanultak az érzelmek és viselkedések szabályozásáról, továbbá mentálhigiéniás foglalkozásokon is részt vettek az RH Kft. munkavállalói.

A projekt eredményességét mutatja, hogy a záróvizsgával a képzett dolgozók mintegy 90%-a sikeresen fejezte be a fejlesztő modulokat.

Az RH Szociális Szolgáltató Kft. kimondottan azzal a szándékkal alakult 1997-ben, hogy a sérült, megváltozott munkaképességű személyek számára munkalehetőséget biztosítson. Az RH Szociális Szolgáltató Kft. ma 2 telephelyen üzemel a Fejér megyében elhelyezkedő Polgárdiban. A Társaság munkavállalóinak több, mint 90%-a megváltozott munkaképességű személy.

A szervezet tevékenysége 2 fő munkakörre tagolódik. Az egyik a 16 részfeladatból álló fémmegmunkálás, míg a másik tevékenység a közösségi munkavégzés (úgymint csomagolás, műanyag termékek válogatása, hajtogatás, összeszerelés, papíripari termék-összeállítás, autóalkatrészek összeszerelése).

További információ és interjú:

Nagy Péter
Projektmenedzser

Tel.: +36 70 422 8483