Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Ha végre itt a nyár!

2019. július 10.

Júliusi klubnapunkon szerencsére kellemes idő volt, így tagjaink is örömmel jöttek el a Zuglói Civil Házba 2019. július 10-én.

A nyár örömeiről és ürömeiről beszélgettünk. Ki milyen meleget szeret és bír el, hogyan védekezzünk a nap káros hatásai ellen?

Sok érdekes bevált praktikát hallhattunk idősebb tagjainktól.

Abban mindannyian egyetértettünk, hogy a legfontosabb a nem alkohol tartalmú folyadék fogyasztása. Egészségi szempontból a szobahőmérsékletű csapvíz vagy szénsavmentes ásványvíz javasolt, esetleg forró tea, ezek az italok segítik a test hőháztartását egyensúlyban tartani. A jeges italok, fagylaltok csak néhány perces megoldást jelentenek a hűsítésben, de ez nem jelenti azt, hogy ne fogyasszunk néha egy-egy hűsítő édességet vagy jól lehűtött gyümölcslevest.

Sajnos nem csak az időjárás ellen kell védekeznünk, akik vízpartra készülnek, azoknak bizony a szúnyogok okozhatnak kellemetlen perceket. Hogyan védekezzünk ellenük?  Különböző szúnyogriasztó szereket lehet kapni, de ezek többsége allergiás tüneteket okozhat az arra érzékeny bőrű embereknek. Vannak természetes megoldások is, amivel csökkenthető a szúnyogok támadása. Sajnos a kullancsok is egyre több veszélyt jelentenek az emberekre és az állatokra is, ellenük is érdemes védekezni.

Állatainkat is megviseli a hőség, ezért fontos, hogy amennyiben lehetséges ne a legnagyobb meleg időszakban sétáltassuk őket.

Kutyáknak nem csak a hőség, de a felforrósodott beton is veszélyt jelent, hiszen a puha talppárnákat megégeti, amivel nagy fájdalmat okozhatunk kedvenceinknek. Ha mégis muszáj kivinni őket, akkor javasolt a kutyacipő viselése, vagy az árnyékos füves területen való sétáltatás.

Kutyusainknak is elengedhetetlen a folyadék bevitele, ezért többször kínáljuk meg őket friss vízzel.

Klubdélutánunk kellemes beszélgetős hangvitelűre sikeredett, és ha már nyár, és hűsítés, akkor a hűtőtáskából előkerültek a tölcséres fagylaltok is, ami mindenkinek nagy meglepetést és örömet okozott.

A közös fagyizás után megbeszéltük a tervezett programokat is.

Kellemes, napszúrástól mentes nyaralást kívánok minden tagunknak.

 

Klubnapunk a Zuglói Önkormányzat támogatásával valósult meg.