Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Hallásszűrés a kispesti klubnapon

2017. július 6.
az előadás egy pillanata látható a képen, amint a klubtagok hallgatják a hallásvizsgáló hölgy ismertetőjét

Júniusi klubnapunk a hallás jegyében telt. Bozzai Andrea prevenciós szűrés koordinátor volt a vendégünk, aki a Widex hallásstúdióból látogatott el hozzánk.

Szép számmal gyűltünk össze. Klubtagjainkon kívül a kerületi nyugdíjas klubokból, (Lila Akác és Őszirózsa idősek klubja, Wekerlei Gondozási Központ) is jöttek érdeklődők. Mivel technikailag nem lehetett megoldani, hogy a hallásszűrés másik helyszínen legyen, így a klubnap első részében került sor az előadásra, aztán történt a hallásszűrő vizsgálat.

egy személy látható a képen, amint vizsgálják a hallását

Bozzai Andrea előadása során beszélt a halláscsökkenés fajtáiról, a halláscsökkenés első jeleiről, a fülzúgásról a TB-támogatásról, és az adókedvezményekről. Szó volt a Rehab kártyáról, a SINOSZ igazolványról, és a hozzá tartozó kedvezményekről. Az előadás interaktív formában zajlott. A jelenlévők feltehették kérdéseiket, és azonnal választ is kaptak rá.

az előadás egy pillanata látható a képen, amint a klubtagok hallgatják a hallásvizsgáló hölgy ismertetőjét

A hallásszűrő vizsgálatot először a nyugdíjas klubokból érkezetteken végezték el, aztán következtünk mi. Többeknél mutatott ki halláskárosodást a vizsgálat, ők kértek időpontot a Widex hallásstúdióba, ahol ingyenes orvosi vizsgálaton, és ingyenes teljes körű hallásvizsgálaton vesznek részt.

Körünkben üdvözölhettük Ruzsa Viktort, aki a Civil Rádióban tudósít klubnapunkról. A felvétel „Kispest Lámpásai” Facebook oldalunkon is hallható lesz.

Köszönjük Bozzai Andinak és a Widex hallástúdiónak, hogy elfogadták meghívásunkat, és lehetővé tették számunkra a szűrővizsgálatot, hiszen a látássérülteknek még fontosabb az ép hallás. Köszönet a meglepetés ajándékokért, amivel kedveskedtek nekünk!

Reméljük, találkozunk jövőre is!

Bernát Zsuzsanna és Puchnyák István
közösségi civilszervezők