Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Sikerrel zárult a tisztújító közgyűlés

2014. december 2.

Fotó1Fotó2

A közgyűlés levezetésére az elnökség Dr. Ozvári-Lukács Ádámot kérte fel, a szavazók pedig egyöntetű beleegyezésüket adták a javaslatra. Az első napirendi pontot követően – mely az elnöki köszöntőt foglalta magában – a leköszönő elnökség beszámolója következett. Fodor Ágnes köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt 5 évben közösen dolgoztak azon, hogy az Egyesület jól működjön és eredményeket érjen el.

„Az Egyesület egy jogi személy, tehát nagyon komoly szabályok alapján tud csak működni. Sok feladat és teendő áll még előttünk, melyeket szem előtt tartva adjuk át a stafétát az új vezetőknek. Azt pedig bátran állíthatom, hogy ami erőnkből kitelt, azt tiszta szívvel és lelkesedéssel megtettük azért, hogy az Egyesületnek a legjobb legyen.”

Ágnes beszéde után Német Orsolya volt alelnök számolt be röviden az elmúlt 5 év munkájáról.

„Nagyon sok pozitív visszajelzést, építő javaslatot és megerősítést kaptunk abban, hogy amit csinálunk az jó és hasznos. Személy szerint, amit munkavállalóként a VGYKE-től kaptam, az rengeteg tapasztalat, fejlődési –és tanulási lehetőség, valamint lehetőség, hogy kipróbáljam magam.”

Elmondta továbbá, hogy az Egyesület 2010 óta négy Támop programot valósított meg. Mind a négy képzési –és tréning tevékenységeket tartalmazott, úgy, mint a mentorszülő képzés, rehabilitációs mentorképzés, érzékenyítő, szemléletformáló képzés, közösségi mentorképzés, és trénerképzés. Kiemelte a „Tudás és kompetencia 2.0.” című programot, amelyben kifejezetten olyan szakemberek számára nyújtottak fogyatékosügyi ismereteket, akik ezzel a témával érintőlegesen találkozhatnak. Ebben a programban összesen 19 képzést tartottak és 182 fő kapott tanúsítványt.

Fotó3Fotó4

A következő napirendi pont az elnökségi tagok beszámolója volt, akik megosztották a jelenlévőkkel, hogy eddigi tevékenységük során milyen jellegű munkával tudtak az Egyesület sikeréhez hozzájárulni. Az elhangzottak közül fontos megemlítenünk azokat a sikereket, amik megszületésével a VGYKE segítséget tudott és továbbra is tud nyújtani a tagok számára: ilyen például a megújult honlap, a www.vgyke.com, a Láthatár bolt, a kistérségi tevékenységek, a Közösség Lámpásai, az ACDC program, az érzékenyítő, szemléletformáló érzékenyítő tréningek, és a 8 irodában működő ügyfélszolgálati tevékenység.

Papp Kristóf a jelölő bizottság elnökeként számolt be a bizottság munkájáról és a jelölési folyamatról. A bizottság véleményeket gyűjtött, ennek során kb. 600 egyesületi taggal vette fel a kapcsolatot különféle csatornákon. Ismertette a bizottság által javasolt jelölteket:

Elnök jelölt: Fodor Ágnes

Az elnökségi tagságra jelöltek: Ecsedi Csaba, Fodor Ágnes, Kiss János, Mészáros Ágnes, Moldován Eszter, Nagy Emese, Pál Szilvia, Tajti Gábor, Veres Katalin.

Fodor Ágnes elmondta a következő öt évre vonatkozó terveit, melyek elsősorban a látássérültek közösségeinek továbbfejlesztésére, a szervezet gazdálkodásának megerősítésére és a segédeszköz ellátás javítására vonatkoznak.

A szavazatszámláló bizottság nevében Nagy Tünde ismertette az elnökválasztás eredményét. Az urnába összesen 79 szavazó boríték került, ezek közül 3 szavazat érvénytelen volt, Fodor Ágnesre összesen 76 szavazat érkezett.

Az elnökségi tagokra 80 szavazat érkezett, ebből 1 volt érvénytelen, az érvényes szavazatok száma 79. Az elnökségi tagokra érkezett szavazatok száma az alábbiak szerint alakult:

  • Nagy Emese: 29
  • Ecsedi Csaba: 36
  • Tajti Gábor: 48
  • Moldován Eszter: 49
  • Kiss János: 54
  • Pál Szilvia: 54
  • Veres Katalin: 58
  • Mészáros Ágnes: 61

Fotó5Fotó6

A szavazás eredményének értelmében az elnökség tagjai: Mészáros Ágnes, Veres Katalin, Pál Szilvia és Kiss János.

Az elnökség póttagjai: Moldován Eszter és Tajti Gábor.

Az egyesület alelnöke az egyesületi alapszabály értelmében a legtöbb szavazatot kapott jelölt, azaz Mészáros Ágnes lett, aki a megbízatást vállalta.

A felügyelő bizottsági tagságra jelölt személyek névsora:

Dr. Gyimesiné Dobos Mariann, Dr. Erdéyiné Szabó Gyöngyi, Kádár Helga. A jelöltek bemutatkoztak a közgyűlésnek. Dr. Gyimesiné Dobos Mariann igazoltan volt távol, de írásos bemutatkozást és a tisztség vállalására vonatkozó nyilatkozatot küldött, ami a közgyűlésen felolvasásra került.

A bizottsági tagságra jelölt személyekre összesen 79 szavazat érkezett, ezek közül 1 volt érvénytelen. A szavazatok alapján az alábbi sorrend alakult ki:

Fotó7

  • Dr. Erdéyiné Szabó Gyöngyi: 74
  • Dr. Gyimesiné Dobos Mariann: 73
  • Kádár Helga: 61

Az újonnan megválasztott elnök, az elnökségi tagok és póttagok, illetve a felügyelő bizottság mandátuma 2015. január 1-jétől 2019. december 31-éig tart.

Az esemény ebéddel, pezsgős koccintással, a VGYKE 10 éves fennállása alkalmából rendelt születésnapi torta felszeletelésével és jókedvű ünnepléssel zárult!

Ivanova Daniela