Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

“Sötétben mégis fényben lenni”

2014. október 22.

Fotó 1

17:30-tól vette kezdetét az interaktív beszélgetés. A vendégek egy rövid bemutatkozással köszöntötték egymást. Volt, aki érintettként vett részt a társalgásban, hiszen maga is diplomás látássérült, illetve sokan kifejezetten István élet –és sikertörténetére voltak kíváncsiak.
A családias légkörről a szervezők és az érdeklődők egyaránt gondoskodtak: finom teával, pogácsával és rágcsálnivalóval színesítették a programot.

No de mit is érdemes tudni Istvánról és a coaching tevékenységről? „A coaching egy személyre szabott tanácsadási módszer. Fejlesztő, nevelő, edző jellegű tevékenység, ahol az ügyfelet egy meghatározott cél elérésében segítik.” István vállalati, vezetői és életvezetési coachinggal is foglalkozik, 17 éves vezérigazgatói és 12 éves értékesítési vezetői múlt áll mögötte. Érdemes kiemelni, hogy e mellett rendelkezik még okleveles vegyészmérnöki alapképzettséggel, műszaki doktorátussal, továbbá angol, orosz és német nyelvismerettel.

Fotó 2Fotó 3

A vállalati karrieremből az utolsó 5 évet úgy vezettem végig, hogy teljesen látás vesztett voltam, majd az elmúlt két évemet szintén ugyanígy menedzseltem. Ebben a szakaszban a munkám üzleti, szakértői munkával és coaching tevékenységgel folyt.

István beszámolt arról az időszakáról is, amikor egy jóindulatú tumor eltávolítása során elvesztette a látását:

Mikor kijöttem az intenzív osztályról és kezdtem magamhoz térni, láttam, hogy nem látok. Azon töprengtem el, hogy vajon miért nem estem pánikba? Az biztos, hogy minden napra volt programom. Elkezdtem látni, csak másképpen, és ez a fajta tudat-átépülés volt nagyon izgalmas. A harmadik hete voltam már az Amerikai úton, és épp akkor volt az az időszak, amikor az éves üzleti tervet kellett elő készíteni. Akkor én egy 4 milliárdos éves forgalmú céget vezettem, ami amerikai tulajdonban van a mai napig. A kollégáim bejöttek hozzám és 3 órán át dolgoztunk a terven bent a kórházban. Ez volt az első óriási sikerem és tudtam, hogy ha Isten az egyik kezével elvesz, a másikkal kétszer annyit ad valamiből. Én akkor rengeteg hitet kaptam.

Fotó 4Fotó 5

István története gondolatébresztő és inspiráló hatású volt: kérdések, tapasztalatok és vélemények láttak napvilágot. A bő másfél órás alkalmat oldott hangulat és jókedv jellemezte, a humoros hozzászólások is elengedhetetlen kellékei voltak az eszmecserének.
Bátran kijelenthetjük, hogy a vendégek feltöltődve, pozitív gondolatokkal távoztak, hiszen István kitartása, ambíciói és életigenlő magatartása – melyet rendkívüli humorával fűszerezett -, mindannyiunkban mély nyomot hagyott. A folytatásra pedig október 30-án, ugyanebben az időpontban kerül sor, addig is pedig sikerre fel, tegyünk minden nap egy-egy lépést célunk megvalósításáért!

A következő összejövetelről szóló pontos információk hamarosan olvashatóak lesznek a honlapon.

Forrás: Wikipédia