Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Új célok a XIX. kerületi klub háza táján

2015. augusztus 6.

fotó1fotó2

Az esemény helyszínéül a XIX. kerületi Családsegítő Központ szolgált, a nagy nyári hőségben légkondi hűsítette a levegőt. A kellemes környezetben otthonosan éreztük magunkat, köszönettel tartozunk az intézmény vezetőjének, Víghné Vincze Erzsébetnek és kolléganőinek a lehetőségért!

A szalvétákkal díszített tányérokra édes és sós sütemény, nápolyi, diák csemege, gyümölcs ízű kukoricapehely és egyéb finomság került. Számos innivaló is helyet kapott az asztalon, például lehűtött ásványvíz, citromlé és egyéb üdítők.

fotó3fotó4

A klubot 15 fő jelenlétében tartottuk. Közös együttlétünket bemutatkozásokkal indítottuk: mindenki mondott pár jellemző dolgot magáról.

Az egyesület alelnöke, Mészáros Ágnes is bemutatta az egyesületet néhány mondatban, illetve mesélt a XlX. kerület klub életének azon korábbi időszakáról, amikor ő volt a kerületi közösségi szervező.

A továbbiakban beszélgetést folytattunk arról, hogy ki vett részt már más klubok életében, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a rendezvények során és tagok -e még most is? Kiderült, hogy a jelenlévők nagyon aktívak: van, aki jelenleg például táncklubba jár.
Próbáltuk felmérni az igényeket: érdeklődtünk, hogy kinek milyen elvárásai vannak a klubot illetően. Megtudtuk, hogy a tagok milyen gondolatokkal, reményekkel indultak el eseményünkre.

fotó5

Tervbe vettük a különböző közösségi programok szervezését: első körben szeretnénk egy hajókirándulással kedveskedni tagjainknak, de a pontos információkkal a későbbiekben tudunk majd szolgálni.

Végezetül pedig Domoszlai János muzsikáját hallgathatta a jelenlévő társaság.

Elmondhatjuk, hogy egy igazán kellemes délutánt töltöttünk el együtt, sok információval gyarapodtunk, új ismeretségek köttettek, remek beszélgetések zajlottak le.

Lefixáltuk a következő klubnap időpontját is, melyre reméljük, hogy még többen eljöttök!

XIX. kerület Közösség Lámpásai