Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Kispesti lámpás-karácsony

2015. december 18.

Minden évben a VGYKE megrendezi a Lámpás Klubok karácsonyi vásárát, ahol a Lámpás Klubok tagjai által készített termékeket lehet megvásárolni. A kispesti Lámpás Klub 2016-ban is jelen volt.

A vásárt lázas készülődés előzte meg. Sokat törtük a fejünket, mit is készítsünk a karácsonyi vásárra? Végül a mécsesek mellett döntöttünk, melyek nagyon jól sikerültek. Különféle minták díszítették az üvegpohárkák oldalát, úgy néztek ki mintha gyöngyöket ragasztottunk volna rá. Önmagukban is mutatós darabok lettek, de a bennük elhelyezett mécseseket meggyújtva, igazi karácsonyi hangulatot teremtettek. Színes tobozokat is kínáltunk, valamint mézeskalácsból sütöttünk karácsonyi díszeket a fára. Ezek felét tojáshabbal írókáztuk, a többit csokiba mártottuk és a csoki segítségével színes szórócukorral díszítettük.

kispesti karácsonyi áruk kispesti lámpások karácsonyi asztala

Mivel a karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke a forralt bor, ezzel a finomsággal is vártuk az látogatókat. Másoktól eltérően, a Lámpás Klubok ingyen adták a forralt bort, ezzel csalogatva be a lehetséges vásárlókat. A vásár bevételét a Lámpás Klub 2016-os programjaira fordítjuk.

Az Egyesületünk ebben az évben közös karácsonyi rendezvény keretében szervezte meg a Lámpás Klubok utolsó, összevont klubnapját. Sok meglepetéssel, forralt borral, különböző süteményekkel vártuk a klubtagokat. A programon zene, tánc és tombola fogadta a látogatókat. A jó hangulatot Berta András valamint a Pille és a Vakrepülés Színtársulat biztosította.

 tombola a ruhatárban

Végül nagyon finom ünnepi edéd zárta a programot, melyet a Vakok Állami Intézetében fogyaszthattunk el.

A rendezvény annyira jól sikerült, hogy valószínűleg jövőre megismételjük és akkor nagy szeretettel várjuk azokat is, akik most nem mertek vagy nem tudtak eljönni.