Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Klubnap a Láthatár segédeszköz bolttal.

2019. február 13.

Februári klubnapunkon, melyet 2019. február 13-án tartottunk a Zuglói Civil Házban, a Láthatár segédeszköz bolt mutatta be termékeit és bemutatkozott a bolt új kolleganője is Pintér Dalma. Zsuzsi és Dalma elhozták nekünk a februári akciós termékeket és kipróbálhattuk a legújabb fehérbotot is, ami kétféleképpen világít és veszély esetén egy gombnyomásra szirénázó hangot ad. Tagjaink közül többen praktikusnak is találták. Válogathattunk az ismert segédeszközök közül és kiderült van olyan tag, aki ugyan többször megfordul a boltban is mégis most látott néhány régebbi terméket először.

A termékbemutató után megemlékeztünk a februári jeles napokról, megbeszéltük a február 19-i múzeum látogatás részleteit is.

Klubnapunk két fontos esemény napjára esett.

  1. február 13-a Budapest ostroma végének napja. Budapest ezen a napon szabadult fel a német megszállás alól. Idősebb tagjainknak sok emlék eszébe is jutott, amiket szívesen meghallgattunk.

Február 13-a a Rádiózás Világnapja is. 1946-ban az ENSZ ezen a napon határozott saját rádiójának létrehozásáról. Az UNESCO 2011. évi közgyűlésének határozata alapján 2012-től ünnepeljük.

Ismét egy kellemes délutánt töltöttünk együtt, sok érdekes információ birtokában köszöntünk el egymástól.