Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Márciusban is premier az Újszínházban

2014. február 12.
Újszínház
Tordai Teri

Tordai Teri
Forrás: freedownloadmovies.tv

A darabot Dávid Zsuzsa rendezi, a címszerepet Tordai Teri alakítja, olyan elődök után, mint Bajor Gizi, Bulla Elma, Olty Magda, Komlós Juci. A színlapon „játék”-ként aposztrofált darabban a fiatal Ásvaynét férje rajtakapja egy rajongójával. Az asszony ártatlan, ám a férj ezt nem hiszi el, és elhagyja a nőt. Ásvayné azonban nem veszi tudomásul férje döntését, és minden nap várja a férfit, úgy tesz, mintha semmi sem történt volna. Így nőnek fel gyermekeik. A második részben ugrunk hetven évet, a már kilencven éves Ásvaynét mindenki szereti, elviselik egyetlen bolondériáját, hogy minden nap kocsit küld az állomásra a férjéért, s főz is neki. Egy nap váratlan fordulat történik: megjelenik egy férfi, aki tökéletesen hasonlít Ásvayra.  Az előadás Tordai Teri jutalomjátéka, aki egy előadáson belül képes megformálni a húsz esztendős fiatalasszonyt és a hetven évvel idősebb Ásvaynét.

 

 A márciusi programban továbbra is ott van G. Pianosa (Pozsgai Zsolt): Mert a mamának így jó című darabja, Vaszary János: Vörös bestiája és Gyurkovics Tibor: Nagyvizitje. Nagy sikerrel fut az Országjáró Mátyás király is, amelynek minden előadásán a közelmúltban elveszített Helyey Lászlóra emlékeznek a színésztársak és a nézők.

Olvasóinkat emlékeztetjük, hogy az Újszínházzal tavaly kötött együttműködés keretében a VGYKE tagjai és egy kísérőjük fél áron válthatnak jegyet az előadásokra. A kedvezmény feltétele az érvényes egyesületi tagsági igazolvány, amelyet feltétlenül vigyenek magukkal.

További részletek a műsorral kapcsolatban a www.ujszinhaz.hu oldalon