Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Mozgalmas klubdélután Kispesten

2015. november 27.

A klubnapunkat lázas készülődés előzte meg. Hogyan díszítsük a termet, milyen finomságokkal kedveskedjünk vendégeinknek, és klubtagjainknak? Advent közeledtével zöldszínű hópelyhes szalvéta, és piros szaloncukor egészítette ki a terítéket, illetve varázsolta ünnepivé a hangulatot. Szendvicseket készítettünk, de természetesen a mézes puszedli sem maradhatott ki. Ádámné Szladovits Vali nekünk okozott hatalmas meglepetést, ugyanis finom sajtos rudat sütött, mindenki nagy-nagy örömére.

klubnap nov 26 19kerület nov 26. klubnap
A klubnapot Fodor Ágnes nyitotta meg. Többek között az önkormányzattal való együttműködésről és a Lámpás Klubok fontosságáról beszélt. Utána Mészáros Gyöngyi mutatta be a VGYKE Ügyfélszolgálatának munkáját, szolgáltatásait. Ezúttal helyben intézte az új tagok beléptetését és tagdíjat is lehetett fizetni.

A Láthatár bolt asztalánál rengeteg segédeszközt lehetett megtekinteni és kipróbálni. Magyarul beszélő vérnyomásmérő, mérleg, zsebóra, különféle nagyítók, távcsövek, konyhai eszközök és játékok közül lehetett válogatni. Lengyelné Évi megmutatta hogyan működnek a speciális beszélő eszközök, majd a bemutatót követően vásárolni is lehetett. Ezen az alkalommal még látássérültek által készített termékek közül is lehetett válogatni. Többek között rongyszőnyegek, kerámia tárgyak és gyertyák nyitották meg a vásárlók pénztárcáját.

nov. 26. tagdíj fizetés és vásárlás

Az idő nagyon gyorsan telt és elmondhattuk, hogy ismét tartalmas és kellemes délutánt tölthettünk együtt. Annak pedig kifejezetten nagyon örültünk, hogy a Kispest TV megörökítette ezt a különleges klubdélutánunkat, nagyon várjuk a róla készült összeállítást!

Az összeállítás itt érhető el, a 44. percben kezdődik.

Bernáth Zsu