Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Nézd meg legújabb projektzárónkat!

2022. január 6.
LÁTÁSSÉRÜLT VAGYOK

 

Közel másfél éven át tájékoztattuk kedves Olvasóközönségünket arról, milyen programokat szerveztünk legújabb Foglalkoztatás projektünk keretében. 2020- volt, amikor elnyertük a maximális támogatást a Foglalkoztatás 2020 elnevezésű országos projektben és 2022-re ért véget a projekt, amelyben számos vállalást tettünk, és hajtottunk végre. Melyek voltak ezek? Erről beszél Fodor Ágnes elnök, Házi Tamás szakmai vezető, H. Nagy Krisztina pszichológus és Gy. Dobos Mariann pályaorientációs tanácsadó Nagy Fruzsina moderátor kérdéseire válaszolva.

Ami a lényeg: szerződést kötöttünk 10 céggel, közülük hatnak szemléletformáló foglalkozásokat tartottunk. Folyamatosan közöltük továbbá azokat az álláshirdetéseket, amelyekre látássérült jelentkezőket (is) vártak. A program résztvevőinek különböző felkészítőket tartottunk, és mindezeknek köszönhetően elhelyeztünk 10 látássérült munkakeresőt a nyílt munkaerőpiacon. Ez pedig hatalmas eredmény, főként ha arra gondolunk, hányan veszítették el a munkájukat a koronavírus járvány miatt hazánkban és szerte a világon.

A szakmai beszélgetést egy-egy olyan epizód szakította meg, amelyben bemutatta munkakörét a VGYKE valamelyik látássérült munkatársa. Így mindenki meggyőződhetett arról, hogy milyen sokrétű és színvonalas munkát tudnak végezni a vak és gyengénlátó emberek. Úgy vélem, hogy közvetetten minden látássérült emberre visszahatnak ezek az eredmények, természetesen pozitív módon. Azt az 50 munkakört pedig, amelyeket bizonyítottan látássérült emberek látnak el a hazai munkaerőpiacon, a Vakon a munka kapujában című könyvünkből ismerhetik meg hamarosan olvasóink.

A videó címe: Foglalkoztatás 2020-2022. Esély a jövőre – munkalehetőség látássérülteknek – projektzáró esemény.

Hossza: 63. perc 50 másodperc.

Gy. Dobos Mariann
pályaorientációs tanácsadó