Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Okostelefon látássérülteknek

2014. szeptember 3.

Az első ilyen tartozék az Ultrasonic Cover, egy olyan védőtok, ami a gyengénlátók számára segít a közlekedésben. Amikor a tokban tartott telefont a felhasználó maga előtt tartja, akkor az képes két méteres távolságban észlelni a tárgyakat, valamint az embereket, amelyeket meg is különbözeti egymástól az Ultrasonic Cover. A tok az észlelt akadályokat jelzéssel, vagy hangos szöveggel képes jelezni a látássérült felhasználójának.

A második kiegészítő az Optical Scan Stand, egy állvány, amire ha ráhelyezi a felhasználó a telefont, akkor az automatikusan aktiválja az Optical Stand alkalmazást, mely a kamera segítségével felismeri a szöveget és a képet, előbbit pedig hangosan fel is olvassa.

A harmadik újdonság a Voice Label, mely segít megkülönböztetni a tárgyakat, illetve lehetőséget nyújt, hogy jegyzeteket és hangos címkéket helyezzenek el egy NFC címke segítségével a tárgyakon a lakáson belül, melyhez hozzáérintve a telefont, az elmondja a címkén lévő információt.

Ezek a tartozékok egyelőre csak a Galaxy Core Advance készülékkel kompatibilisek, de a jövőben érkezhet más Galaxy modellek támogatása is.

Forrás: www.tech2.hu