Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Újabb sikeres projektet zártunk – Szakmai képzéseket valósítottunk meg az egyenlő esélyű hozzáférésért

2014. július 31.
Forrás: www.mediatorakademia.com

Forrás: www.mediatorakademia.com

Az egyesület székhelyén megtartott záróeseményen Németh Orsolya projektmenedzser mutatta be a programot és az elért eredményeket, ezt követően pedig a projekt megvalósításában és a képzéseken részt vevő vendégek közösen ötleteltek a fenntartás és a továbblépés lehetőségeiről.

A “Tudás és kompetencia 2.0” projektet a VGYKE akkreditált felnőttképzési intézményként valósította meg, melynek során a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit KFT-től átvett, a fogyatékossággal kapcsolatos információkat átadó és szemléletformáló, esélyegyenlőségi témájú képzéseket valósítottunk meg. A projekt során összesen hét különböző típusú képzést tartottunk meg tizenkilenc csoport részére. A résztvevők között voltak honlap fejlesztő informatikusok, rendszergazdák, építészmérnökök, belsőépítészek, közlekedésmérnökök, fogyatékosügyi érdekvédelmi vezetők, rehabilitációs szakmérnökök, szociális munkások, esélyegyenlőségi szakemberek, közösségi mentorok és a fogyatékosügy területén tevékenykedő más szakemberek, illetve önkéntesek is. Összesen közel 200 jelentkező kezdte meg a képzéseket, melyeken végül összesen 182-en kaptak tanúsítványt.

A képzések akadálymentes, jól megközelíthető helyszíneken valósultak meg, a tananyagokat pedig minden esetben elektronikus formátumban is átadtuk a résztvevőknek. Szinte valamennyi képzési csoportban vett részt fogyatékos személy, illetve az oktatóink között több látássérült szakember is van.

A képzések a jövőben is folytatódnak, hiszen a projekt fenntartási kötelezettsége keretében az egyesület félévente köteles meghirdetni és elindítani a képzéseket. Terveink között szerepel a mérnök képzések célcsoportjának kiterjesztése elsősorban a kivitelezők és műszaki ellenőrök felé, az informatikai képzéseinket pedig szoftverfejlesztéssel foglalkozó nagyvállalatok részére is szeretnénk kínálni.

A prezentáció letöltése