Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

100. szülinapot köszöntöttünk a VGYKE-ben!

2016. március 8.

Margit néni kiváló szellemi frissességnek örvend, hangja üde, kedves, senki nem gondolná róla akár nyitott, akár csukott szemmel, hogy 100 éves.

Margit néni 68 éves koráig pedagógusként dolgozott, és még 98 éves koráig színházba járt. A Vakok Szövetségének több mint 35 éve tagja. Sokan köszöntötték szerettei, családja, barátai és a VGYKE Óbudai lámpás klubjának tagjai is. A sok ajándék és virág mellett Margit néni kiemelte, hogy kért egy táncszínházi előadásra jegyet, és amint jobb lesz az idő, el is szeretne menni családjával.

Margit néni, Fodor Ágnes és Vassné Terike

Margit néni, Fodor Ágnes és Vassné Terike

Kérdeztem Margit nénit miközben kávézgattunk:

Milyen 100 évesnek lenni?

– Nem gondolok erre gyakran. Illetve amikor jövök fel a harmadik emeletre a lépcsőházban, akkor a másodikig simán feljövök, de ott elkezdem a levegőt gyorsabban kapkodni és megfájdul a derekam is. Na, ekkor szokott eszembe jutni hogy mit akarok én, hiszen 100 éves vagyok! – mesélte vidáman.

Aztán nagy részletességgel mesélt szemműtéteiről, és életútjának fontosabb eseményeiről. Terikével mi csodálattal hallgattuk.

Mi a hosszú élet titka? Mit tudna tanácsolni Margitka néni a fiataloknak? – kérdeztem nagy kíváncsisággal.

-A türelem és a pozitív gondolkodás. Én mindig szívesen beszélgettem emberekkel és türelmesen meghallgattam amit mondtak. Fontos lenne, hogy most is beszélgessenek az emberek minél többet egymással, figyeljenek a másikra, és családon belül is többet beszélgessenek, ne a tv-t nézzék amikor vasárnaponta meglátogatják egymást. Egész életemben nagyon szerettem azt, amit épp csinálok, szerettem a munkámat, szerettem tanítani. A tanítóképzős éveimre emlékszem a legszívesebben, az volt a legszebb 4 év az életemben! – zárta sorait az idős hölgy.

Fantasztikusan nagy élmény volt Margit nénivel találkozni, a kisugárzása lenyűgözött mindkettőnket!

Kívánunk még egyszer a VGYKE valamennyi tagja és munkatársa nevében is Margitka néninek további jó egészséget, vidámságot és sok közös élményt szeretteivel, barátaival sorstársaival együtt!

Fodor Ágnes