Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Közigazgatási ösztöndíj

2017. szeptember 1.
A képen magyar bankjegyek láthatóak. Pénzfelvétel beszélő bankautomatából

A Miniszterelnökség a Hivatalos Értesítőben közzétette a 2017. évi fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjára vonatkozó őszi pályázati felhívását.

Az ebben meghatározottak szerint az őszi programszakaszhoz kapcsolódó pályázati időszak:
2017. augusztus 21. – 2017. szeptember 05.

A Program célja a közigazgatás iránt érdeklődő fogyatékos felsőoktatási hallgatók számára a széleskörű társadalmi integráció elősegítése azáltal, hogy speciális igényeikre való körültekintéssel szabályozott és kiszámítható keretek között, mentorok személyes támogatása mellett munkatapasztalatot szerezhessenek. Így az ösztöndíjasok tanulmányaik elvégzése után növelve a foglalkoztatási esélyeiket releváns szakmai tapasztalattal léphetnek ki a munkaerő piacra.

A Program a szakmailag elhivatott, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett hallgatók ösztöndíj támogatással megvalósuló szakirányú munkatapasztalat szerzését biztosítja. A felvételt nyert ösztöndíjas valamely minisztériumnál folytatott munkavégzésének időtartama 3 hónap. A tapasztalatszerzés helyszínét a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjas jelölt tanulmányai és előzetes preferenciájának figyelembevételével, a kiválasztási folyamat eredményének és a befogadó intézmények igényeinek megfelelően. A hallgatók szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt a befogadó intézményeknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.

A jelentkezéssel kapcsolatos részletes információkat ezen a linken lehet találni: http://fko.kormany.hu/jelentkezes-a-programba

 

A képen magyar bankjegyek láthatóak

A kép forrása: oroscafe.hu

Forrás:
http://fko.kormany.hu/