Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

2018 Angyalföldön

2019. január 8.
A képen egy gorillakölyök látható, aki főszerepet kapott az angyalföldi klub állatkerti programján

Ha visszatekintünk 2018-ra, akkor a XIII. kerületi Lámpás Klub életében egy nem várt és előre nem látott robbanásszerű növekedésről beszélhetünk.

Ha ennek a növekedésnek okait próbáljuk felkutatni, akkor az egyik kulcselem a sok múltbeli és jelenbeli kitelepülés és a sok érzékenyítés, mely elterjesztette a létezésünk hírét és így amikor valaki látássérültekkel kapcsolatos kérdésekkel találkozott, már automatikusan hozzánk fordult és hozzánk küldték az embereket is.

Vendég érkezik a XIII. kerületi RAM-ba szervezett kitelepülésen a VGYKE asztalához

Ehhez természetesen az is kellett, hogy kellemes élményekkel teli programjaink lehessenek. Ilyen volt a Főzőcske névre keresztelt programsorozat, mely 2019-ben is folytatódni fog és sok meglepetéssel várja majd a résztvevőket. Nagyon sok gyerekekre koncentráló programunk is volt, ahol már az újak tudatos befogadása, integrálása is szempont volt. Ezeket a programokat igyekeztünk mindig úgy összeállítani, hogy a legtöbb kellemes élményt nyújtsa a gyerekeknek és a szüleiknek is.

A képen az állatkerti programon játszanak az angyalföldi klubhoz tartozó gyerekek

Folyamatosan figyeltünk a régi tagjainkra és az újakra is, valamint arra, hogy minden programon csak akkora méretű csoport legyen jelen, ami nem vezet csoportokra bomláshoz, de fokozatosan mégis mindenki megismerhet mindenkit. A programjainkon résztvevő családok száma meghaladta az negyvenet, ami miatt szükséges volt ez a nagyobb gondossággal való tervezés és a tagjaink ebben való együttműködése. Nagyon-nagy köszönet illet mindenkit, mert ez nagyon jól sikerült!

Az, hogy 2018 ennyire jól sikerült, biztosítékot jelent arra nézve, hogy 2019 is egy kellemes és élményekkel teli év lesz a közösségünk számára. Őszintén remélem, hogy amikor majd visszatekintünk 2019-re, akkor ugyanilyen kellemes gondolatok juthatnak majd az eszünkbe!

Tóth Andrea
közösségi civilszervező