Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A költészet napja Erzsébetvárosban

2016. április 30.

Legutóbbi klubnapunkra, április 12-én (kedden) két témával is készültünk. Egyrészt a költészet napja előtt tisztelegve, a rímek fontos szerepet kaptak. Kérésünknek eleget téve, Mindenki elhozta egyik kedvenc versét.

Ezt követően az olvasási szokásokról beszélgettünk. Szóba került a hangoskönyvek térhódítása, s hogy ez nemcsak a látássérülteknek okoz nagy örömet, hanem sokan autóban is hangoskönyveket hallgatnak.

fotó 2

Természetesen nem maradhatott ki a braille-ben és számítógépen való olvasás összehasonlítása sem. Ebből a szempontból nagyon fontos az, hogy ki, mit szokott meg például gyermekkorában. Abban azonban mindannyian egyetértettünk, hogy bármennyire is fejlődik a technika, a braille írás-olvasás megtanulása, elsajátítása elengedhetetlen, fontos dolog.

Igazán tartalmas délutánt töltöttünk el együtt. Talán jó hír, hogy májustól visszaállunk az eredeti rendszerbe, minden hónap második szerdáján lesznek klubnapjaink megszokott helyszínünkön a K11 Kulturális és Művészeti Központban, a Király u. 11-ben.

Áprilisban még egy program vár ránk, kellemes, tavaszi sétát teszünk a Városligetben 26-án a délutáni órákban, esős idő esetén az időpont 29-re módosul. Majd erről is beszámolunk, hogy sikerült.

Sok szeretettel várunk programjainkra minden kedves érdeklődőt!

Erzsébetváros Lámpásai:

Doktor Kata, Hulé Kati, Eleki Abigél