Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A Szugló utcai székhely bejárása tagokkal

2020. január 4.
A klubtagok a tárgyalóteremben

2019. december 9-én a VGYKE minden lámpás klubja a tagjaival együtt látogatta meg az egyesület új székhelyét a Szugló u 81. szám alatt.

Ezt azért tartottuk fontosnak, hogy tagjaink könnyebben megtalálják az épületet és az épületen belül az irodáinkat, szolgáltatásainkat.

A villamos megállóktól az épület elejéig ki lett építve a taktilis sáv, ennek mentén haladva könnyen megközelíthető az épület.

Mivel az épület zárt és csak kódokkal lehet bejutni -ezért a látássérültek számára akadálymentessé kellett tenni a bejutást-, található itt egy mindenki számára elérhető gomb, melyet megnyomva kinyílik a bejárati ajtó. Az épületbe lépve a porta szolgálat segítségével gyorsan eljuthatunk a földszinten lévő Láthatár boltba vagy az első emeleten lévő irodákhoz.

Az irodákat akadálymentesített lifttel – ami beszél és Braille felirattal is ellátott -, vagy lépcsőn közelíthetjük meg, az emeleten kollégáink fogják várni tagjainkat. A két lifthez mind a földszinten, mind az első emeleten taktilis sáv vezet, segítve a tájékozódást.

A 240 négyzetméter alapterületű helyiségben minden szolgáltatásunk igényesen kialakított irodát kapott.

Tagjainkat Mészáros Ágnes, az egyesületünk alelnöke vezette körbe, részletesen bemutatva az irodák elhelyezkedését.

A zuglói tagoknak mindenképpen könnyen megközelíthető az épület.

Kiss Márta
Közösségi civilszervező

A klubtagok a tárgyalóteremben