Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A támogatószolgálattal Indiában

2016. május 31.

Mielőtt félreértésre adhatnánk okot, gyorsan eláruljuk, hogy mindez a május 11-i klubnapunkon valósult meg. ugyanis ezzel a két témával készültünk, két kedves vendégünk segítségével.

Hajdú Kati, a Támogatószolgálat koordinátora igazán részletesen bemutatta a támogatószolgálat munkáját és válaszolt a témával kapcsolatos kérdésekre is.

Majd egy vak fiatalember, Barkó Tamás tartott színes élménybeszámolót Indiáról, ahol Tomi 7 hónapot töltött el Magyarországról egyedüliként.

 20160608_7ker_220160511_7ker2

Tomi itt egy nemzetközi képzésre kapott ösztöndíjat, ahol a civil szervezetek, egyesületek működésének alapismereteit sajátíthatta el. Diktafonjával készített naplójából is mutatott részleteket nekünk.

Megemlékeztünk arról is, hogy mivel az időjárás kegyes volt hozzánk, április 26-án egy valóban kellemes, tavaszi sétát tehettünk a Városligetben. A Hősök terén találkoztunk, az álatkert felől haladva előszőr a csónakázótóban gyönyörködtünk, majd a Jáki templom és a Vajdahunyadvár felé vettük irányunkat, a templomot sajnos csak kívülről láthattuk, de így is igazán szépnek találtuk.

Rendkívül érdekes és izgalmas délutánban volt ismét részünk, aki lemaradt, sajnálhatja. Egy ellenségünk volt csak az idő, mely megint gyorsan elrepült.