Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete új szolgáltatásai látássérültek számára országos szinten

2019. október 6.

Röviden az egyesület új szolgáltatásairól
Telefotel
2019 februárjától új szolgáltatást indít a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, azoknak a látássérülteknek és olvasási nehézséggel élőknek, akik nehezen vagy egyáltalán nem férnek hozzá információkhoz. Adott egy zöldszám, ami ingyenesen hívható, majd egy telefonos információs rendszerből kiválaszthatóak és meghallgathatók a televíziócsatornák műsorai, a hipermarketek akciós ár listái, kulturális programok, gyorsétterem hálózatok menükínálata, és minden olyan aktualitás, amire igény mutatkozik.
Javaslataikat szívesen fogadjuk munkaidőben az egyesület bármely elérhetőségein.
Zöldszám: 06-80-80-45-85

Forrás: pixabay.com
Hangélmény
Hangos turisztikai kiadványt készített az egyesület angol és német nyelveken, magyar fordítással, melyet azoknak ajánlunk, akik szívesen utaznak idegen országokba és minimális nyelvtudással rendelkeznek. A kiadványokat 1500 forint darabáron lehet megrendelni az egyesület irodájában CD-n MP3-ban, amennyiben mindkettőt egyszerre vásárolják meg, abban az esetben a csomag ára 2500 forint.
Közösen egy közösségért
Az Új Európa Alapítvány és az OFI támogatásával, érettségi témaköröket olvastak fel közösségi szolgálatos diákok az egyesület hangstúdiójában, melyből hangos tananyagot készítettünk. Az eddig elkészített tantárgyak, társadalomismeret emelt szinten, informatika, angol nyelv, magyar nyelv és irodalom, történelem, biológia és földrajz. A hanganyag hozzáférhető az egyesület weboldaláról letöltve, valamint megrendelhető Braille és nagybetűs síkírásban ingyenesen az egyesület ügyfélszolgálati irodájában. A tananyagok a sikeres érettségi vizsgákra történő felkészülésben segítenek.
Az egyesület elérhetőségei
Cím: Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
4400 Nyíregyháza Búza tér 20. fsz: 22-23.
Telefon: 06/42-407-486
Mobil: 06/30-373-1380
Email: elnok@vakegy.hu
Web: www.vakegy.hu

 

 

2019. július 22.