Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A VGYKE 2024. évi Közgyűlése

2024. június 11.
A VGYKE 2024. évi Közgyűlése - a tagok a teremben

A VGYKE 2024. évi Közgyűlése
2024. május 28.

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) a VGYKE elnökségének 10/2024. számú határozata alapján 2024. május 28-án közgyűlést tartott a Zuglói Civil Házban (Budapest Csertő park 12.).

Fodor Ágnes köszöntötte a jelenlévőket, és egy rövid megemlékezéssel búcsúztatta GY. Dobos Mariannt, aki több éve a VGYKE Felügyelő Bizottságának elnöke volt, és közgyűlésünk előtt pár nappal tragikus hirtelenséggel ért minket a halál híre. Ezután az elnökasszony ismertette a közgyűlés napirendi pontjait, melyet a tagság egyöntetűen elfogadott.

Elsőként a Felügyelő Bizottság nevében Almádi Krisztina olvasta fel a VGYKE 2023. évi, a bizottság által ellenőrzött és hitelesített közhasznúsági és pénzügyi beszámolóiról az észrevételeket, melyben mindent szabályosnak és rendben lévőnek találtak. A tagság egyöntetű szavazatával elfogadta a VGYKE 2023. évi beszámolójának és közhasznúsági mellékleteinek ismertetését. A közhasznúsági szakmai beszámoló dokumentuma Word formátumban a VGYKE május 28-i rendkívüli hírlevelének mellékletében, valamint honlapunkon is megtalálható.

A VGYKE 2024. évi Közgyűlése - Almádi Krisztina olvassa a Felügyelő Bizottság beszámolóját.

A VGYKE 2024. évi Közgyűlése – Almádi Krisztina olvassa a Felügyelő Bizottság beszámolóját.

Az operatív vezetők helyszíni beszámolója is elhangzott.

Mészáros Ágnes alelnök, a közösségi civilszervezők operatív vezetője beszámolt a Közösség Lámpásai 2023-as évi eredményeiről, sikereiről. Kiemelte, hogy a tavalyi évben megnőtt az érzékenyítések, szemléletformálások száma, és bővült a budapesti kerületekben a civilszervezők által végzett munka. 2023-ban 8 új online „lámpás” klub alakult, így immár 20 budapesti kerületben vagyunk jelen.

Balázs Gábor,Láthatár bolt operatív vezetője beszámolt a bolt eredményeiről és a jövőre vonatkozó terveikről, melyben céljuk, hogy saját logóval ellátott termékeket szerezzenek be és áruljanak.

Kis Gáborné (Erika), a VGYKE Szolgáltatások vezetője a Gyógy-, nyirok- és talpmasszázs, és az Ügyfélszolgálat eredményeiről, az előző évi vendég számokról és az ügyfél kapcsolati számokról tartotta beszámolóját, egyben el is búcsúzott a jelenlévő tagoktól és a kollégáktól. Június végéig dolgozik még a VGYKE-ben utána nyugdíjas éveit unokáinak és a családjának szenteli.

Csizmadia Anett, a Louis Braille Támogató Szolgálat operatív vezetője is beszámolt a 2023-as évi munkájukról. Elmondta, hogy hogyan vehetik igénybe szolgáltatásaikat, jelezte, hogy van még lehetőség új szerződések kötésére. Netti is elbúcsúzott a jelenlévőktől és egyben bemutatta az utódját, Czégény Tündét, aki júniustól veszi át a Louis Braille Támogató Szolgálat vezetését.

Csurainé Páter Tünde, a VGYKE gazdasági vezetője röviden beszámolt a 2023-as évi gazdasági eredményekről.

A tagság egyöntetű szavazatával elfogadta a beszámolókat.

Következő napirendi pont a 2025. évi tagdíj meghatározása (felnőtt 3000 Ft, gyermek 600 Ft), ez nem változik. A tagok ezt is elfogadták.

Utolsó napirendi pont az októberre tervezett tisztújító közgyűlés jelölőbizottságának bemutatkozása és megbízásának megszavazása.

A bemutatkozásuk után a tagság egyöntetűen megszavazta az 5 fő bizottsági tag ajánlását.

Az egyebek napirendi pontban tagjaink feltehették őket érdeklő kérdéseiket, választ kaphattak ügyes-bajos problémáikra.

Közgyűlésünket szendvics ebéddel zártuk.

Kiss Márta
Közösségi civilszervező

2024 #aliglátó #gyengénlátó #közgyűlés #látássérült #taggyűlés #vak #VGYKE