Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

A XIII. kerületben is kiosztásra kerültek a Futár távkapcsolók

2016. szeptember 27.

kapcsoló

Ezen hét első napján, szeptember 19-én, A Napfény Idősek Klubjában (Visegrádi utca 96/B.) megtörtént a látássérültek számára fontos eszköz kiosztása.

A 11-kor kezdődő programot egy nagyon borús reggel előzte meg. A kezdés előtti negyed órában a nagy sürgés-forgás feledtette ezt és a megajándékozottak nagy többsége is megérkezett.

A megérkezetteket egy nagyon kedves meglepetés fogadta, ugyanis a klub idősei egy műsorral köszöntötték a megjelenteket. Ezután Tóth József polgármester mondta el köszöntőjét, amelynek első részében a szintén ezen rendezvény keretében átadott sószobáról, második felében pedig a távkapcsoló fontosságáról beszélt. Ezt követően egy jelképes átadás történt, amikor egy tagnak nyilvánosan adta a kezébe a készüléket.

Utána Miks Csaba a VGYKE nevében köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy miként kell használni a távirányítót és hol használhatják az igénylők. Utána a többi látássérült is átvehette kolléganőnktől, Molnárné Tóth Andreától a készülékét, majd az ünnepség végén szerény megvendégelés és a sószoba kipróbálásának lehetősége várt minden jelenlévőt.

Reméljük, hogy ez az ajándékozási akció más kerületekben is folytatódik és ezzel tehermentesítik a látássérülteket az eszköz beszerzésének a terhe alól.

Jánosi Veronika
közösségi civilszervező