Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Adj egy kávényi figyelmet az idődből!

2014. január 23.
Mosolygós kávé
Gödöllői Egyetem

Forrás: www.gkrte.hu

Az érzékenyítő program egy film megtekintésével kezdődött, amely a látássérültek közlekedéséről, segítéséről szólt. E film a Vakok Állami Intézete ( VÁI) rehabilitációs részlegének – Vakok Elemi Rehabilitációs Csoportja (VERCS) – jóvoltából valósulhatott meg.

A program szlogenje az „Adj egy kávényi figyelmet az idődből!” sok fiatal egyetemista érdeklődését felkeltette, akik közül negyvenöt fő  kitöltötte a regisztrációs lapot, s érdeklődtek Dömper, a vakvezető kutya iránt, valamint megnézték a segédeszközöket, s elbeszélgettek az érzékenyítő programban részt vevő munkatársakkal. Egy lelkes egyetemista hallgató, Krnács Kitti jelentkezett, hogy mint önkéntes, bekapcsolódhasson a GÖTLE munkájába.

Ezúton szeretnénk megköszönni Plank László Csaba, vakvezető kutyás  önkéntesként dolgozó segítőnk  közreműködését, valamint az érzékenyítő csoport munkatársának, Miks Csabának érdekes, látványos, szórakoztató informatikai, illetve a mindennapi életvitelt megkönnyítő segédeszközökről tartott bemutatóját.

Az adományként kapott kávét és forró csokoládét ezúton köszönjük szponzorunknak, a  Nescafe  Dolce Gusto cégnek, aki ezzel támogatta rendezvényünk sikeres létrejöttét! Köszönjük Új Ágnes támogatását is, valamint a péceli Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjének,  Mészárosné Sárvári Évának aktív közreműködését a rendezvény megvalósításában.

Szerző: Szluka Lídia
forrásteremtő mentor