Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Az összefogás délutánja Gödöllőn

2014. január 23.
Összefogás

A Gödöllő és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete (GÖTLE)  október 25-én rendezte meg teadélutánját a „Közösség Lámpásai” projekt keretében. A teadélután megrendezéséhez a Fővárosi Önkormányzat által üzemeltetett idősek otthona biztosította a helyszínt.  A programon nem csak az egyesületünk tagjai, hanem az idősek otthona lakói közül is sokan részt vettek.

Tóth Tibor Gödöllő város alpolgármestere megnyitó beszédében az összefogás délutánjának nevezte ezt a délutánt, összefogás a látássérült és egészséges emberek között, összefogás a fogyatékos emberek és az önkormányzat között. Elmondta, hogy az önkormányzat 2009. – az egyesület megalakulásának éve – óta készségesen együttműködik a látássérültek egyesületével, s anyagi lehetőségeihez mérten támogatja is.

Az egyesület rendezvényét megtisztelte jelenlétével Dr. Koleszár Józsefné Beatrix a gödöllői Cukorbetegek Egyesületének elnök asszonya is.

Német Orsolya, a VGYKE alelnöke, a „Közösség Lámpásai” Látássérült Mentorainak képzése Európai Uniós projekt managere szólt egy pár szót a projektről, arról, hogyan nyerte meg a Vakok és Gyengén látók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) a projektet, szólt a mentorok kiképzéséről, s arról, hogy jelenleg 18 mentor vesz részt ebben a munkában.

Az alpolgármester valamint a projektmanager megnyitó szavai után Aranyiné Kmett Olga az egyesület közösségépítő mentora tartott rövid, érdekes felolvasást a „Teázóknak Való” című könyvből.

Segítségünkre volt a rendezvény lebonyolításában, a dekoráció elkészítésében és a tea felszolgálásában Bózsváriné Göbölyös Eszter a XVII. kerület közösségi mentora, akinek segítségét ezúton is hálásan köszönjük.

Szeretnénk továbbá megköszönni Kovácsné Blaskó Mariannak, az idősek otthona igazgató asszonyának,hogy rendelkezésünkre bocsátotta  az idősek otthonának konyháját, eszközeit, valamint Farkas Dávidnak, az idősek otthona dolgozójának segítségét.

A teadélutánon nem csak sok különleges teát kóstolhattunk meg, hanem a péceli Hetednapi Adventista Gyülekezet jóvoltából adományként pogácsát is kaptunk, melyért hálásak vagyunk a gyülekezetnek, különösen is Szilvási Ágotának.

Reméljük hogy még sok hasonló rendezvényt valósíthatunk meg a térségben a „Közösség Lámpásai” projekt keretein belül.

Szerző: Szluka Lídia
forrásteremtő mentor