Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Állatkerti mulatságok

2016. július 14.

Mivel június közepe eléggé kellemes meleget biztosít, de mégsem annyira nagy a kánikula, Rákosmente lámpásai kirándulást szerveztek az Állatkertbe.

 20160614_09365720160614_102232

Az Állatkerten azonnal egy hatalmas ért minket:  braille feliratos plasztikák fogadtak minket. Ezek a plasztikák különböző állatokat ábrázoltak, például gyűrűs farkú makit, oroszlánfókát, tapírt, teknőst. Ennek nagyon örültünk, mivel ezekről az állatokról lehetőségünk volt közvetlen élményeket szerezni.

Az élmények azonban nem értek itt véget, mert betértünk a kecskesimogatóba is, ahol lehetőségünk nyílt megsimogatnunk a kis kecskéket, akik ennivalóért szaglásztak körül bennünket. Illetve csak próbáltuk őket megsimogatni, de ez nem mindig sikerült, mert az állatok fürgébbek voltak, mint mi.

Felkerestünk egy Ausztráliával kapcsolatos sátort is, egy úgynevezett tapizoo-t, ahol megtapinthattunk egy cápafogsort, tengeri csillagot, levedlett kígyóbőrt, emu tojást, és egy bumerángot is.

A programunkat a Japánkert árnyékot adó fái közt zártuk, és elfogyasztottunk egy jó fagyit is. A velünk tartó klubtagok elmondták, hogy nagyon élvezték a kirándulást, mert már meg sem tudták mondani, mikor jártak utoljára az Állatkertben.