Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete

Amire büszkék vagyunk! – A VGYKE elért eredményei az elmúlt öt évben

2014. november 26.
Láthatár bolt

“ACDC – Találd meg a helyed!” program

Az „ACDC” egy diplomás látássérülteknek biztosított munkaerő-piaci program, mely a képzettségüknek és vágyaiknak megfelelő munka megtalálásában nyújt segítséget. Igényfelmérő kérdőívünk elkészítése és szétküldése, valamint az egyéni fejlesztő foglalkozások mellett, “ACDC – Sikeres Látássérültek Klub” néven folyamatosan szervezünk olyan alkalmakat, amelyeken sikeres látássérült vendégek mesélik el történetüket egy interaktív beszélgetés keretében. Programunk 2014-ben indult és nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a fogyatékos személyeket foglalkoztatni kívánó cégeknek is nyújtsunk tanácsadást, munkakör elemzést. Szoros partneri kapcsolatot ápolunk főiskolák, egyetemek fogyatékos-ügyi koordinátoraival, az NRSZH-val és az EMMI foglalkozási rehabilitációs főosztályával, a VÁI és az FSZK munkatársaival, valamint a HR szakemberek egyesületének vezetőivel.

Láthatár bolt

2012. október 15-én nyitottuk meg Láthatár boltunkat, hogy a látássérültek életvitelét megkönnyítő, és egyéb praktikus eszközöket forgalmazva segítsük őket. Boltunk hetente friss akciókkal és új termékekkel várja vásárlóit! Természetesen minden ügyfelünket készséggel, mosolyogva, udvarias kiszolgálással várjuk a Hermina út 57-es szám alatt. Közel 500 terméket forgalmazunk, és 48 beszállítóval rendelkezünk. A bolt bizományosi értékesítést is vállal, ezen kívül pedig termékbemutatókkal egészíti ki szolgáltatásait. Az akciókról és a termékválasztékról szóló híreinket a minden pénteken megjelenő hírlevelünkben és a honlapunkon olvashatják.

“Cserf-S”

Egy sikeres EU-s pályázat eredményeként jött létre – a Vöröskereszt Budapesti Szervezete és a Jól-Lét Alapítvány együttműködésével – a Cserf-S Családi Erőforrás Segítő Központ 2012-ben. A Cserf-S elsősorban kisgyermekes családoknak, illetve gyermekvállalást tervezőknek nyújtott fejlesztő és segítő szolgáltatásokat. Nőknek, kismamáknak, szülőknek szóló klubokkal kovácsoltuk az érdeklődőket összetartó közösséggé, tapasztalatcserével segítve egymást a szülői lét rögös útján. Elért eredményeink: három létrehozott közösség, a programjainkon összesen 600 résztvevő megjelenése, 12 családi rendezvény megvalósítása és együttműködési megállapodás a XIII. és a XIV. kerület önkormányzataival. E programunk keretében indult el többek között a látássérült mentor-szülők képzése is.

További információt a www.vgyke.com oldalunkon talál.

 

 

Ivanova Daniela
VGYKE szóvivő